17.08.2016, Vlaky Regiojet CZ

V letošním roce očekává RegioJet podobný hospodářský výsledek s tím, že aktuálně počet cestujících roste o 25 %

RegioJet_Vectron_vlakova_suprava

Ze tří železničních dopravců, kteří jezdí pravidelně na klíčových dálkových trasách v České republice, jsme jako jediní vykázali zisk, a to díky tomu že zákazníci se u nás mohou spolehnout na stabilitu naši nabídky a kontinuální rozšiřování našich služeb. Proto v našich žlutých expresech přibylo v loňském roce více než 26 % cestujících, kteří ocenili nejen stabilní tarifní politiku, ale i větší nabídku spojů, nové trasy a vyšší kapacitu deseti a více-vozových souprav. Stejným tempem pak rosteme i v letošním roce,“ říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a dodává:

Zákazníkům jako jediný soukromý vlakový dopravce v České republice nabízíme každý den dostatek spojů, aby mohli pohodlně cestovat například na jednodenní služební cestu z Prahy na Ostravsko, mohli si vybrat, zda pojedou do Košic denním či plnohodnotným nočním spojem a mohli se spolehnout na to, že se jim cena u jejich spoje nezvýší, pokud se rozhodnou koupit si jízdenku o něco později. To jsou jasné důvody, proč největší počet cestujících na trase Praha – Ostravsko – Košice a zpět dává přednost právě žlutým expresům RegioJet.“

RegioJet_sluzby_stevard_obcerstvenie

RegioJet ročně odvede do státního rozpočtu více než 120 mil. Kč

Podnikání RegioJetu vedle růstu kvality služeb na železnici a klíčovému podílu při získávání nových zákazníků pro ekologickou a moderní železniční dopravu má pro stát také konkrétní finanční přínos a ukazuje, že konkurence na železnici je všestranně výhodná pro stát a daňové poplatníky.

Společnost RegioJet a.s. odvedla za rok 2015 státu do státního rozpočtu na přímých a nepřímých daních, poplatku za dopravní cestu a dalších odvodech více než 122 mil. Kč. Naopak stát RegioJetu vyplatil za nařízené slevy kompenzace ve výši 38 mil. Kč. Celkem tak stát z tržeb z běžné hospodářské činnosti  RegioJetu za rok 2015 ve výši 779 mil. Kč získal přibližně 84 mil. Kč, což je přibližně 10,8 % tržeb).

RegioJet a.s. v roce 2015 přepravil na svých trasách v České republice a na mezinárodních spojích na Slovensko celkem 3,01 mil. cestujících. Ve srovnání s rokem 2014 se jedná o nárůst počtu cestujících o 620 tisíc (tedy o 26 %). Tehdy vlaky RegioJet a.s. přepravily celkem 2,39 milionů cestujících.

Vysoké tempo růstu pak pokračuje také v letošním roce. V České republice žluté expresy RegioJet za prvních šest měsíců letošního roku přepravily celkem 1,76 miliónu cestujících (v roce 2015 to bylo za stejné období 1,4 miliónu) – v meziročním srovnání tedy o 25,7 % více.

I za letošní rok pak RegioJet předpokládá ziskové hospodaření v obdobné výši jako v roce 2015 s tím, že u tržeb předpokládá nárůst o 25 %.

"Celkový růst počtu cestujících v letošním roce očekáváme ve výši přibližně 25 %. Je to jednak díky rozšíření služeb na trase Praha - Košice, kde jsme aktuálně největším dopravcem; stejně jako díky naší nové lince vedoucí do Starého Města, Přerova a na Zlínsko," říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a dodává: "Od prosince pak chystáme další výraznou expanzi našich služeb na nových linkách v ČR a na Slovensko."

RegioJet_palubny_personal_4_Astra