09.11.2016, Vlaky Regiojet CZ

Cena jízdenek Brno – Praha začíná na 175 Kč; na trase Bratislava – Praha pak na nejvýhodnějších 394 Kč

RegioJet_palubny_personal_4_Astra

RegioJet splnil veškeré zákonné požadavky na přidělení kapacity dopravní cesty a dnes zahájí na nové spoje předprodej jízdenek.

RegioJet se chystá nabídnout 2x denně v každém směru přímé vlakové spojení Bratislava – Praha a zpět a 3x denně v každém směru vlakové spojení Břeclav – Brno – Praha a zpět. Jeden z těchto vlaků v každém směru pak spojí s Prahou a Brnem také Staré Město, Hodonín a Moravský Písek.

Jízdenky na trase Brno – Praha budou při platbě z kreditové jízdenky na internetu stát ve třídě STANDARD 175 Kč – a to až do doby odjezdu spoje, při platbě ostatními způsoby 219 Kč – a to včetně rezervace místa a veškerého servisu, jako je například káva zdarma, denní tisk či internetové připojení. Kreditová jízdenka je přitom dostupná všem - je doživotně zdarma a jedná se pouze o jednoduchou registraci na internetu, která umožňuje cenově výhodnější cestování a další výhody, jako je možnost bezplatného storna až 15 minut před odjezdem a například v autobusech Brno – Praha využívá většina pravidelných cestujících.

Ve třídě RELAX, která nabízí vyšší komfort cestování než běžná první třída pak cena jízdenky z Brna do Prahy bude 299 Kč.

Jízdenky na trase Bratislava – Praha pak budou v cenově nejvýhodnější třídě STANDARD s veškerým palubním servisem 394 Kč při platbě kreditovou jízdenkou a 399 Kč při platbě ostatními způsoby. Ve třídě RELAX odpovídající první třídě pak bude jízdné stát 499 Kč a v prémiové třídě BUSINESS 599 Kč. Veškeré ceny jsou platné do doby odjezdu spoje a v čase se nemění.

Zákazníkům nabídnou vlaky RegioJet veškerý servis, který cestující znají z ostatních tras:

  • Rezervace a garance místa k sezení zdarma vždy součástí jízdenky
  • Značková káva Illy zdarma v průběhu celé cesty
  • Balená voda a další nápoje na úvod cesty zdarma – mátový čaj či mošt a překapávaná káva z vozíku
  • Denní a další tisk zdarma
  • Dětská herna s promítáním dětských filmů
  • Další palubní služby včetně obsluhy stevarda v každém voze

Samozřejmostí bude připojení k internetu zdarma – a to prostřednictvím až 5x výkonnější technologie využívající přibližně 20 datových karet a kombinující příjem signálu od několika operátorů zajišťující vysokou stabilitu internetového připojení.

Spoje RegioJet pojedou bez dotací, stát ušetří až 20 milionů Kč ročně. Stát nemůže dotovat spoje, které jiný dopravce dokáže provozovat bez dotací

RegioJet bude své spoje provozovat bez dotací. Stát tak díky tomu ušetří na dotacích až 20 milionů Kč ročně, které doposud platil na tyto nejvíce ztrátové spoje. Proto ministerstvo dopravy nabídku RegioJet uvítalo a v souladu se zákonem rozhodlo o ukončení dotování těchto spojů. Stát dotuje Českým drahám ztrátové vlaky EuroCity a InterCity na trati Brno - Praha ročně částkou celkem v řádech stovek mil. Kč. Přitom podle zákona jako dobrý hospodář nemůže platit dotace tam, kde na trhu existuje jiný dopravce, který dokáže stejnou službu provozovat bez dotací na své podnikatelské riziko,“ říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a dodává:

Plánovaný rozsah spojení pro rok 2017 je zátek – už v následujícím roce plánujeme počet spojů výrazně navýšit a naším cílem je postupně jezdit vlaky mezi Prahou a Brnem v hodinovém intervalu,“ říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet.

RegioJet_Vectron_vlakova_suprava

Jízdní řád ideální pro služební i soukromé cesty do Prahy, Brna, Bratislavy a dalších měst

Vlaky RegioJet mají sestavený jízdní řád mezi Bratislavou, Brnem, Břeclaví a Prahou tak, aby nabídly ideální spojení jak pro ty, kdo jedou na služební cesty, tak pro dojíždějící studenty či výletníky. Z hlediska jízdní doby  jde o rychlé spojení například Praha – Bratislava za 3 hodiny 56 minut a Praha – Brno za 2 hodiny 32 minut. I díky tomu hodlá RegioJet oslovit zejména ty, kteří stále využívají na trase Praha – Brno – Bratislava automobilovou dopravu – například pro služební cesty.

Od prosince by měly vlaky RegioJet ve směru Bratislava – Břeclav – Brno - Praha nabídnout ranní spoj s odjezdem z Bratislavy v 5.45, z Břeclavi v 6.35, z Brna v 7.09 a s příjezdem do Prahy v 9.42 hodin. Ve stejném směru pojede také odpolední spoj s odjezdem z Bratislavy v 15.26, z Břeclavi v 16.33, z Brna v 17.09 a s příjezdem do Prahy v 19.42 hodin.

V opačném směru Praha – Brno – Břeclav – Bratislava pak se jedná o dopolední spoj s odjezdem z Prahy v 7.19, s příjezdem do Brna v 9:51, do Břeclavi v 10.22 a do Bratislavy v 11.12 hodin. Ve stejné trase pojede také odpolední spoj s odjezdem z Prahy v 15.19 a příjezdem do Brna v 17.51, do Břeclavi v 18.22 a do Bratislavy v 19.12 hodin.

Kromě toho se RegioJet připravuje zavést ranní spoj v trase Staré Město – Hodonín – Břeclav – Brno – Praha s odjezdem ve 4.44 hodin ze Starého Města, v 5:05 h Hodonína, v 5.33 z Břeclavi, v 6.09 z Brna a s příjezdem do Prahy v 8.47 hodin.

V opačném směru pak by spoj RegioJet měl odjíždět z Prahy v 17.19 s příjezdem do Brna v 19.51, do Břeclavi ve 20.25, do Hodonína v 20.54 a do Starého Města ve 21.14.

Aleš ONDRŮJ
tiskový mluvčí
tel.: +420 603 523 053
e-mail: ales.ondruj@studentagency.cz