02.02.2017, Vlaky Regiojet CZ

Nejpozději v březnu představí vlakový dopravce RegioJet pro cestující další novinku – novou třídu „low-cost“, kterou nabídne na svých dálkových vlacích v České republice a na Slovensku.

RegioJet_palubny_personal

Reagujeme na rozšíření poptávky ze strany těch cestujících, kteří jednoznačně preferují nejvýhodnější cenu a nevyžadují během cesty standardní servis – spíše je pro ně nabídka občerstvení ze strany palubního personálu rušivá. Těmto cestujícím za cenu výhodnější nejméně o 20 % oproti tarifu ve třídě STANDARD nabídneme základní balíček služeb, který jim umožní v klidu pracovat nebo odpočívat, aniž by během cesty museli reagovat na aktivní servis ze strany palubního personálu. Bude se jednat o navýšení kapacity v našich vlacích, pro kterou využijeme další vozy, které se chystáme v nejbližší době zařadit do provozu,“ říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet.

Ceny jízdenek v nové třídě „low-cost“ budou u akčních nabídek začínat již na 99 Kč za danou trasu s tím, že obecný princip bude o 20 % nižší cena oproti tarifu ve třídě STANDARD.

V rámci ceny jízdenky ve třídě „low-cost“ dostanou cestující zdarma během cesty služby v následujícím rozsahu:

  • rezervace místa k sezení
  • balená voda Rajec na úvod cesty
  • nabídka denního tisku ze samoobslužných polic
  • připojení k wifi internetu zdarma
  • připojení k portálu palubní zábavy s možností sledování filmů či poslechem hudby

Za tento rozsah služeb zaplatí cestující o 20 % nižší cenu oproti tarifu ve třídě STANDARD. Nebude si muset k tomu vyřizovat ani kreditovou jízdenku. Z těchto cen budou vypočítávány také slevy pro jednotlivé tarifní skupiny zákazníků, jako jsou žáci, senioři apod.

Nejvýhodnější akční ceny pak budou ve třídě low-cost na vybraných trasách začínat v plném tarifu pro dospělého cestujícího na cenové úrovni 99 Kč. Například na trase Praha – Brno pak bude standardní low-cost cena od 140 Kč, aniž by si musel cestující cokoli dalšího pořizovat či se registrovat na kreditovou jízdenku.

S tím, jak roste počet našich zákazníků a jezdíme na dalších trasách, kde naše komerční vlaky nahrazují dotované spoje, roste počet zákazníků, kteří našimi vlaky dojíždějí denně například i kratší trasy do zaměstnání či do škol, stejně jako počet zákazníků, kteří nevyžadují aktivní servis ze strany palubního personálu. Naopak chtějí v klidu pracovat nebo odpočívat během cesty, mít garanci místa a možnost připojení k výkonnému internetu.

Je to jeden z poznatků například z našich nových spojů na trase Praha – Brno - Břeclav, kde tento počet zákazníků tvoří poměrně velkou skupinu cestujících. Zde navíc máme v plánu začít během prvního pololetí nasazovat až desetivozové soupravy a využít kapacity vozů, které například do konce ledna zajišťovaly provoz našich vlaků na trase Bratislava – Košice,“ dodává Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet. I proto RegioJet zavedl nově na trase Praha – Brno koncept špičkových a mimošpičkových spojů, kdy v mimošpičkových časech stojí jízdenka ve třídě STANDARD na prodejním místě i na internetu 175 Kč a v případě platby kreditovou jízdenkou 140 Kč. „Jsme nový dopravce a chceme, aby co nejvíce cestujících mělo motivaci vyzkoušet naše služby“, doplňuje Radim Jančura.

Přibližně 3,72 miliónu cestujících přepravily v roce 2016 dálkové vlaky RegioJet v České republice

Ve srovnání s rokem 2015 se jedná o nárůst počtu cestujících o více jak 600 tisíc – tedy o 20%. Tehdy vlaky RegioJet v České republice a na mezinárodních linkách na Slovensko přepravily necelých 3,1 milionů cestujících.

Podobný růst očekáváme také v letošním roce, kdy vlaky RegioJet jezdí na nových linkách na trase z Prahy do Brna, Břeclavi či Bratislavy. Od 26. února pak hodláme posílit také naše spojení Prahy s Košicemi a nabídnout denně již třetí pár spojení na této populární trase,“ říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a Holdingu STUDENT AGENCY.

Také v roce 2017 počítá RegioJet s dalším rozšiřováním svých kapacit díky nasazování dalších vozů do provozu a současně díky posilování počtu spojů.

 

Aleš ONDRŮJ
tlačový hovorca
tel.: +420 603 523 053
e-mail: ales.ondruj@studentagency.cz