20.02.2017, Vlaky Regiojet CZ

Nová třída low-cost ve vlacích RegioJet je aktuálně již v prodeji na vybraných vlakových spojích z Brna do Prahy, stejně jako z Brna do Bratislavy a do dalších míst, kde vlaky po své trase z a do Brna zastavují.

Vozeň Low cost - bez servisu

Aktuálně tak například u spojů s odjezdem z Brna v 7.09 hodin a s příjezdem do Prahy v 9.42 a v opačném směru pak s odjezdem z Prahy v 15.19 hodin a příjezdem do Brna v 17.51 začínají ceny jízdenek ve třídě low-cost na 140 Kč. Z Brna do Bratislavy a zpět pak ceny začínají na 144 Kč. V případě, že zákazník cestuje z Bratislavy do Prahy nebo v opačném směru, pořídí jízdenku do třídy low-cost za cenu 280 Kč. Nepotřebuje přitom žádný slevový průkaz či Kreditovou jízdenku.

Jedná se o zahájení provozu třídy low-cost a RegioJet bude vozy ve třídě low-cost postupně rozšiřovat na další spoje a na další trasy.

Reagujeme na rozšíření poptávky ze strany těch cestujících, kteří jednoznačně preferují nejvýhodnější cenu a nevyžadují během cesty standardní servis – spíše je pro ně nabídka občerstvení ze strany palubního personálu rušivá,“ říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a dodává: „Naše vlaky jezdí na rozdíl od ČD bez provozních dotací a ceny máme nastaveny tak, abychom byli schopni zajistit ziskový provoz tím, že právě různými cenovými nabídkami oslovíme celé spektrum zákazníků,“ dodává Radim Jančura.

V rámci ceny jízdenky ve třídě „low-cost“ dostávají cestující zdarma během cesty služby v následujícím rozsahu:

• rezervace místa k sezení
  • balená voda Rajec na úvod cesty
  • nabídka denního tisku ze samoobslužných polic
  • připojení k wifi internetu zdarma
  • připojení k portálu palubní zábavy s možností sledování filmů či poslechem hudby

Za tento rozsah služeb zaplatí cestující o 20 % nižší cenu oproti tarifu ve třídě STANDARD. Nepotřebují ani Kreditovou jízdenku. Pokud si ji vyřídí, tak mají z ceny low-cost ještě další drobnou slevu a například z Brna do Prahy pak jízdenka při platbě Kreditovou jízdenkou stojí 135 Kč. Z těchto cen jsou vypočítávány také slevy pro jednotlivé tarifní skupiny zákazníků s nárokem na slevu, jako jsou žáci, senioři apod.

Ti, kdo preferují standardní servis RegioJet – včetně například kávy zdarma a nabídky dalšího občerstvení, mohou samozřejmě využít nezměněný rozsah služeb, kdy například ve třídě STANDARD začíná cena jízdenky na trase Brno – Praha u většiny spojů na 175 Kč, Brno – Bratislava na 180 Kč.

Přibližně 3,72 miliónu cestujících přepravily v roce 2016 dálkové vlaky RegioJet v České republice

RegioJet_palubny_personal

Ve srovnání s rokem 2015 se jedná o nárůst počtu cestujících o více jak 600 tisíc – tedy o 20%. Tehdy vlaky RegioJet v České republice a na mezinárodních linkách na Slovensko přepravily necelých 3,1 milionů cestujících. Podobný růst očekáváme také v letošním roce, kdy vlaky RegioJet jezdí na nových linkách na trase z Prahy do Brna, Břeclavi či Bratislavy. Od 26. února pak budeme posilovat také naše spojení Prahy s Košicemi a nabídneme denně již třetí pár spojení na této populární trase. Jízdenky už jsou také v prodeji a ceny začínají na 280 Kč“. říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a Holdingu STUDENT AGENCY.

Také v roce 2017 počítá RegioJet s dalším rozšiřováním svých kapacit díky nasazování dalších vozů do provozu a současně díky posilování počtu spojů.