16.05.2018, Vlaky Regiojet CZ

Dnes na spoji RJ 1017 s odjezdem z Prahy hlavního nádraží v 17.48 hodin do Ostravy a Návsí nasadí RegioJet poprvé do běžného provozu nové vícesystémové lokomotivy Bombardier TRAXX.

TRAXX Praha hl. n.

Ty prošly úspěšně všemi předávacími testy a dopravce dnes převzal první dvě z aktuální dodávky čtyř lokomotiv. Druhá převzatá lokomotiva TRAXX bude nasazena do provozu rovněž dnes – a to na spoji RJ 1019 s odjezdem z Prahy do Návsí v 19:48 hodin. Po několika dnech pilotního provozu na vnitrostátních spojích plánuje RegioJet jejich nasazení na spoje z Prahy do Brna a na Slovensko (Bratislava) a do Rakouska.

Jedná se o lokomotivy Bombardier TRAXX MS2 pro rychlost 160 km/hod se schválením pro provoz jak v síti SŽDC, tak slovenských a rakouských železnic. V běžném provozu RegioJet plánuje nasazení nových lokomotiv TRAXX na vlaky, které provozuje jak na trasách z Prahy do Brna a Břeclavi a dále na Slovensko a do Rakouska tak na lince Praha – Ostravsko – Košice. Bude to poprvé, kdy budou nasazeny v pravidelné osobní vlakové dopravě na území České republiky a Slovenska.

Do Česka dorazily také již další dva nové vozy Astra s velkoprostorovým uspořádáním a s obrazovkami v každé ze sedaček. Těchto moderních vozů převezme RegioJet v letošním roce celkem 16 a během následujících týdnů je začne postupně nasazovat do provozu.

RegioJet tak v letošním roce investuje do pořízení nových vozidel do svého vozového parku pro dálkové a mezinárodní spoje v řádech stovek milionů Kč.

Tyto investice odpovídají rekordnímu růstu počtu cestujících, které RegioJet zaznamenává ve svých spojích v letošním roce.

Rekordních 1,25 milionů cestujících přepravily dálkové vlaky RegioJet za první čtvrtletí letošního roku. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 30 % nárůst a téměř 280 tisíc nových cestujících, kteří během první tří měsíců roku začali využívat vlaky RegioJet.

Masivní nárůst souvisí především se vstupem vlaků RegioJet na novou trasu Praha – Vídeň a zpět a posílení vlakového spojení RegioJet mezi Prahou a Brnem, kde RegioJet jezdí v každém směru 9x denně a v průběhu letošního roku přidá ještě další pár spojení.

Samotné nové vlakové spoje na trase Praha – Brno – Břeclav - Vídeň a zpět využilo za první tři měsíce letošního roku celkem téměř 200 tisíc cestujících.

Vlaky RegioJet jezdí na trase Praha – Brno – Vídeň za nejnižší ceny – 370 Kč za trasu Praha – Vídeň ve třídě STANDARD při platbě Kreditovou jízdenkou a 375 Kč při platbách ostatními způsoby. Na trase Brno – Vídeň pak jízdenka ve třídě STANDARD stojí 170 Kč při platbě Kreditovou jízdenkou a 175 Kč při platbě ostatními způsoby.

Kromě nejvýhodnějších cen změnily vlaky RegioJet další složitosti, které doposud existovaly v mezinárodní vlakové dopravě na trase mezi Českou republikou a Rakouskem s jinými dopravci. Cestující mají rezervaci místa vždy zdarma jako automatickou součást své jízdenky; jízdenku si nemusí tisknout – stačí vědět, kde mají sedět a RegioJet – stejně jako na ostatních linkách - i zde nabízí cestujícím možnost bezplatně stornovat svou jízdenku on-line až do 15 minut před odjezdem. Samozřejmostí je také další servis RegioJet – jako je internet zdarma, káva a další nápoje zdarma a denní a další tisk zdarma.

Aleš ONDRŮJ
manažer PR a komunikace RegioJetu
ondruj@studentagency.cz
+420 623 523 053