22.08.2018, Letenky CZ

Češi čím dál častěji vyhledávají služby německých cestovních kanceláří. Na portále dovolena.cz si u nich letos koupilo zájezd o 5 % klientů více než loni.

 

• V letošní sezoně vzrostl zájem Čechů o zájezdy od německých cestovních kanceláří na portále dovolena.cz asi o 5 %.

• Německé cestovní kanceláře nabízejí kvůli zájmu Čechů více odletů z Prahy.

• Na zájezdech do exotických destinací s odlety ze zahraničních letišť ušetří klienti s německými cestovními kancelářemi i tisíce korun.

V letošní sezóně opět vzrostl zájem o zájezdy od německých cestovních kanceláří, a to asi o 5 %. Díky rostoucímu zájmu českých klientu německé cestovní kanceláře nabízejí leteckou dopravu do letovisek stále častěji i z českých letišť.

V případě zájezdů českých i zahraničních cestovních kanceláří s odletem z Prahy do středomořských oblastí jsou ceny celkem srovnatelné. Pokud jsou ale klienti ochotní cestovat i ze vzdálenějších letišť, jako jsou například Vídeň, Drážďany či Mnichov, mohou v nabídce portálu dovolena.cz najít výhodnější ceny zájezdů. „Portál dovolena.cz patřící k holdingu STUDENT AGENCY, k vybraným zájezdům poskytuje dopravu autobusy RegioJet na zahraniční letiště zdarma, nebo parkování na zahraničních letištích se slevou, popřípadě ve Vídni a Mnichově zdarma,“ říká ředitelka portálu dovolena.cz Eva Sedlmajerová.

Nižší ceny zájezdů s odlety se zahraničních letišť souvisí s širší nabídkou letů z těchto letišť, kdy nízká cena letenky příznivě ovlivní celkovou cenu zájezdu. Rozdíl je znatelný hlavně v případě zájezdů do exotických destinací. „Ceny pobytů s odletem z rakouských nebo německých letišť mohou být nižší o několik tisíc korun. Německé cestovky mají navíc i širší nabídku hotelů či typů pokojů, protože své katalogy chystají pro mnohem širší trh než ty české,“ vysvětluje Sedlmajerová.

Kontakt pro média:
Alžběta Nečasová
Manažerka komunikace a tisková mluvčí STUDENT AGENCY
alzbeta.necasova@studentagency.cz
+420 601 339 249