28.08.2018, Autobusy CZ, Vlaky Regiojet CZ

Dálkové vlaky RegioJet přepravily za první pololetí celkem rekordních 2,76 miliónu cestujících – meziročně o 26 % více

 

Dálkovými vlaky RegioJet cestovalo v České republice za prvních šest měsíců letošního roku přibližně 2,76 miliónu cestujících. RegioJet tak pokračuje v masivním růstu z hlediska počtu přepravených cestujících, když za první pololetí přepravil o 26 % cestujících více než za stejné období předcházejícího roku. Celkově tak vlaky RegioJet cestovalo během prvního pololetí o přibližně 600 tisíc cestujících více než za stejné období předchozího roku.

Vlaky RegioJet se stávají klíčovým dopravcem na trase Praha – Brno – Vídeň / Bratislava

Hlavní podíl na růstu počtu cestujících ve vlacích RegioJet měly zejména nové spoje jezdící od prosince loňského roku na trase Praha – Brno – Břeclav – Vídeň / Bratislava. Devět párů vlakových spojů na trase přes Brno využilo během prvních 6 měsíců letošního roku 970 tisíc cestujících a společně s autobusy RegioJet to bylo více než 1,3 milionu cestujících za prvního půl roku. To v meziročním srovnání představuje více než 100 % nárůst počtu cestujících, které RegioJet na svých spojích jedoucích přes Brno

Od 2. září spojí nový vlakový spoj Brno a Břeclav s Prahou a Bratislavou

Od neděle 2. 9. zavede RegioJet nový pár spojů (RJ 1048 / RJ 1049)jedoucí denně na trase Praha – Brno – Břeclav – Bratislava a zpět. Z Prahy bude tento spoj odjíždět v 17:21 hodin a příjezd do Brna na hlavní nádraží bude v 19:46, do Břeclavi ve 20:22 hodin a do Bratislavy na Hlavní stanici ve 21:12 hodin. V opačném směru pak bude z Bratislavy vyjíždět v 8:47 hodin, z Břeclavi v 9:37, z Brna hlavního nádraží v 10:09 a s příjezdem do Prahy ve 12:42. Nové spoje zastaví také v Pardubicích hl. n. a v Brně-Židenicích. RegioJet tak navýší počet vlakových spojů mezi Prahou a Brnem na 10 v každém směru (celkem 20) a mezi Brnem a Bratislavou pak budou denně v každém směru jezdit nově 4 vlakové spoje RegioJet.

Současně s navýšením počtu spojů nasadí od začátku září RegioJet do provozu také další dvě lokomotivy Bombardier Traxx z celkové první série čtyř nových vícesystémových lokomotiv. První dvě jsou v provozu od měsíce května a RegioJet je nasazuje právě zejména na spoje na trasách Praha – Brno – Břeclav – Bratislava / Vídeň.

Také autobusy z Brna do Vídně budou zastavovat v centru Vídně u hlavního vlakového nádraží

Vídeňské hlavní nádraží (Wien Hbf.) přímo v centru rakouského hlavního města se od 1. 9. stane centrálním stanovištěm a přestupním bodem pro spoje RegioJet. Vedle vlakových spojů zde RegioJet přesune z dosavadního autobusového terminálu Stadion také všechny autobusové linky. Autobusy RegioJet na linkách z Vídně to Brna a Prahy, Bratislavy, Budapešti či Krakova budou nově končit a začínat v centru Vídně na autobusovém nádraží Südtiroler Platz – přímo před hlavním vlakovým nádražím. RegioJet současně během léta zahájil také prodej jízdenek přímo na hlavním nádraží ve Vídni.

 

Aleš ONDRŮJ
manažer PR a komunikace RegioJetu
ondruj@studentagency.cz