20.03.2019, Vlaky Regiojet CZ

Cestující z Brna, Bratislavy či Budapešti mohou na jednu jízdenku pohodlně přestoupit přímo ve Vídni na hlavním nádraží do vlaků směr Linec a Salcburk

RegioJet posiluje svou středoevropskou síť vlakových a autobusových spojení a nově spolupracuje také s rakouským soukromým železničním dopravcem WESTbahn. Ten provozuje vlaky na trase Vídeň – Linec – Salcburk a cestující si nyní mohou koupit na jednu přestupní jízdenku RegioJet spojení do zastávek, kde vlaky WESTbahn zastavují, jako jsou například Linec, Salcburk a další.

Doplnění spojení WESTbahn do sítě spojů RegioJet umožní cestujícím nově nabídnout spojení na řadě tras atraktivních pro turistické i jiné cesty. Jedná se například o trasy Brno – Linec / Salcburk, Bratislava – Linec / Salcburk nebo Budapešť – Linec / Salcburk, kdy cestující dojedou do Vídně na hlavní nádraží vlakovým nebo autobusovým spojem RegioJet a zde mají na jednu jízdenku zajištěn přestup na vlakové spoje WESTbahn.

„Poté, co jsme se stali klíčovým dopravcem na trase z Vídně do Prahy, počítáme s dalším nárůstem počtu zákazníků na dalších oblíbených turistických trasách mezi destinacemi v Rakousku a dalšími městy v ČR a ve střední Evropě. WESTbahn plánuje prodloužení svých spojů až do Mnichova, jakmile bude toto spojení k dispozici, zařadíme jej do prodeje také a nabídneme pohodlné a výhodné spojení Brna, Bratislavy či Budapeští s metropolí Bavorska. Vídeňské hlavní nádraží díky tomu posiluje pozici klíčového přestupního uzlu mezi spoji RegioJet a partnerských dopravců,“ říká Ivana Kašická, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet.

Nové spojení ze všech míst je v nabídce v obou  směrech několikrát denně. Rezervační systém RegioJet automaticky páruje jednotlivé autobusové a vlakové spoje RegioJet s přípojnými vlakovými spoji WESTbahn s dostatečným časem na přestup ve Vídni na hlavním nádraží.

Detailní informace týkající se rezervací kombinovaných jízdenek RegioJet / WESTbahn

Jízdenka se skládá z kombinace dvou dopravců – RegioJet a společnosti WESTbahn.

U dopravce WESTbahn se cestující prokáže vytištěnou či elektronickou jízdenkou (nestačí jen číslo jízdenky) a dokladem totožnosti. Na úsek s dopravcem WESTbahn se jedná o jízdenku bez rezervace místa. Jízdenka na úsek, který zajišťují vlaky nebo autobusy RegioJet jsou stejně jako doposud místenkové a k prokázání se stačí znát číslo jízdenky.

Nová spojení jsou již v prodeji. Jízdenky lze zakoupit jednoduše online v prodejním systému RegioJet nebo přes aplikaci. Koupě jízdenek na prodejních místech RegioJetu a STUDENT AGENCY nebo u našich provizních prodejců je samozřejmostí.

Vlaky společnosti WESTbahn jsou provozovány moderními dvoupodlažními jednotkami STADLER Kiss.