09.12.2020, Letenky CZ

Aktuální poptávka po letenkách do exotických destinací Zanzibar a Maledivy raketově roste. Je vidět, že Češi chtějí strávit zimní dovolenou v exotice a hledají alternativy k nyní zavřeným tradičním asijským dovolenkovým destinacím – jako jsou Thajsko, Vietnam nebo Bali.

„Poptávka po letenkách z Prahy na Maledivy je aktuálně ve srovnání s loňským rokem o 287 % vyšší; v případě Zanzibaru je to o 200 %. Nejvíce letenek se do těchto destinací prodává s Qatar Airways s přestupem v Dauhá – tato letecká společnost jako jedna z prvních obnovila pravidelné spojení s Prahou na středně dálkových letech,“ říká Petr Pěcha, obchodní ředitel STUDENT AGENCY.

Menší zájem je aktuálně o cesty do Dubaje, kde je to zejména způsobeno omezenou nabídkou spojení a také kvůli částečnému výpadku transferů na návazné lety do Asie. Poptávka po letenkách do Dubaje je tak ve srovnání s loňským rokem o 35 % nižší. Přesto letecká společnost Emirates je stále hojně využívaným dopravcem právě pro cestování za exotikou. K letence s Emirates navíc má cestující aktuálně zdarma cestovní pojištění kryjící právě komplikace spojené s Covid 19.

Právě pojištění nebo doplňková asistence jsou produkty, které zákazníci při pořizování zájezdů či letenek aktuálně hojně využívají.

Je to například služba Covid Assistance, kterou zákazníkům nabízíme – ta mu mimo jiné poradí, kde je možné se nechat rychle otestovat a řeší také pak také neočekávané změny letů a případné kompenzace.

Zájem je také o informace z podstránek kammuzu.cz, které Student Agency a RegioJet zřídily právě v reakci na zájem klientů o cestování i v době omezení spojených s Covid 19.

Podstránka kammuzu.cz přináší semafor nejoblíbenějších destinací a informace o možnostech vycestování. Uživatelé zde najdou nejen přehledné informace o podmínkách vycestování, (například, zda je v dané destinaci potřeba test na COVID 19), ale také nejlevnější dopravu, ubytování a zájezdy. Informace se zde aktualizují a doplňují podle vývoje pandemické situace, zájmu a sezónnosti.

“Cílem je pomoci všem, kteří potřebují nebo chtějí cestovat. Chápeme, že je složité zorientovat se v nařízeních, slepých mapách a dlouhých seznamech, které se mění ze dne na den. Snažíme se našim zákazníkům zprostředkovat informace, které jsou pro ně důležité a pomohou jim k nákupu výhodných jízdenek, letenek či dovolené,” dodává Petr Beťák, ředitel Digitálních produktů Student Agency a RegioJet.

Po Evropě se naopak cestuje letecky stále velmi málo. V listopadu byly nejvíce poptávané destinace ve zcela nestandardní skladbě: Malaga, Londýn, Tenerife, Palma de Mallorka, Lisabon, Kyjev.