28.05.2021, Vlaky Regiojet CZ

Dnes, 28. 5. 2021, v 16.46 hodin odjíždí z Prahy hlavního nádraží a v 19.48 hodin z Brna hlavního nádraží první letošní vlakový spoj RegioJet do Chorvatska. Na palubě cestuje přibližně 400 cestujících, kteří tak symbolicky zahajují letošní letní sezónu v této tradiční dovolenkové destinaci. Cestu prvním spojem RegioJet z Prahy do Splitu využila také velvyslankyně Republiky Chorvatsko, paní Ljiljana Pancirov.

Aktuálně je celkem prodáno více než 35 tisíc jízdenek – denně se prodává přibližně tisícovka dalších a prodeje neustále zrychlují. Chorvatsko současně od dnešního dne dále uvolnilo omezení v souvislosti s Covid 19; problémem a dodatečným nákladem pro cestující RegioJet z ČR nejsou ani testy na odjezdu či příjezdu zpět do ČR.

Ceny jízdenek jsou stejně jako loni výjimečně nízké – za jednosměrnou jízdenku včetně rezervace a všech služeb - pro cestu ve voze se sedačkami zaplatí cestující na trase do Rijeky v červnu akční cenu od 490 Kč; za jízdenku ve spacím voze pak cenu od 790 Kč. Na trase do Splitu pak ceny začínají na 890 Kč za sedačku a na 1090 Kč za cestu ve spacím voze.

V ceně jízdenky je vždy zahrnutá zdarma rezervace místa a veškerý palubní servis, který cestující dostanou během cesty – včetně balené vody Rajec, kávy a drobné snídaně zdarma, připojení k internetu nebo k zábavnímu portálu zdarma a využití dalších palubních služeb. V nabídce jsou také speciální dovolenkové balíčky, které RegioJet prodává ve spolupráci s cestovní kanceláří Čedok.

V červnu a v září, kdy sezóna není tak silná, budou vlakové spoje jezdit 3x týdne s odjezdy z Prahy, Brna a Bratislavy v pátek, v neděli a v úterý a z Chorvatska v sobotu, pondělí a středu; v červenci a srpnu pak budou spoje jezdit v každém směru denně. Vlaková souprava bude sestavena ze spacích vozů a také z vozů se sedačkami.

RegioJet vypravuje letos 15 vozovou soupravu, souprava se v chorvatské stanici Ogulin dělí na dvě části – 8 vozů jede do Rijeky, 7 vozů pak do stanice Split.

Na provozu vlakových spojů RegioJet opět letos spolupracuje s Chorvatskými železnicemi HŽPP, Chorvatským turistickým sdružením HTZ a maďarským dopravcem Continental Railway Solution.

Kompletní pokrytí testování pro zákazníky RegioJet. Startuje testovací místo RegioJet na hlavním nádraží v Praze. Testy cestující finančně ani časově nezatíží

Spolu se zahájením provozu vlakové linky RegioJet do Chorvatska, spustil RegioJet v rámci svého zákaznického servisu také kompletní péči o testování cestujících. Testy na Covid tak cestující RegioJet nezatíží ani finančně ani časově.

1) Testovací místo RegioJet – Praha hlavní nádraží, otevřeno denně od 7.00 do 18.00 hodin

Na prodejním místě RegioJet – v levé části hlavního nádraží je certifikované testovací místo, které i v rozmezí 120 – 60 minut před odjezdem spojů udělá cestujícím se zdravotním pojištěním v ČR zdarma antigenní test certifikovaný v EU, který cestující využijí pro svou cestu do Chorvatska, ale i do dalších destinací. Na místě je možné se nechat otestovat s platnou jízdenkou na vlakové a autobusové spoje RegioJet.

2) Od 1. 6. PCR testy zdarma pro příjezdové cestující

V souvislosti s nařízeními vlády o dostupnosti PCR testů zdarma (2x měsíčně) spustí od 1. 6. testovací místo RegioJet také PCR testování pro příjezdové cestující zdarma. Ihned po příjezdu se mohou nechat otestovat přímo na hlavním nádraží s tím, že výsledek dostanou do několika hodin elektronicky.

3) On-line antigenní testy v případě potřeby před nástupem na cestu zpět z Chorvatska do ČR

Cestující, kteří jedou z Chorvatska do České republiky a potřebují si zajistit test před nástupem do vlaku v Chorvatsku, nemusí spoléhat na testovací místa v zahraničí. Jednoduše si zakoupí test jako doplňkovou službu od RegioJetu při rezervaci jízdenky nebo cestě vlakem ve směru do Chorvatska a podle přiloženého návodu během jednoduchého telekonferčního hovoru – například z hotelového pokoje – si pod dohledem zdravotníka udělají test pro cestu zpátky. Po provedení testu je jim zaslán certifikát, kterým se případně prokáží. Náklady na tento test jsou 60 Kč.

Díky celému systému jsou tak zákazníci RegioJet kompletně pokryti z hlediska všech požadavků na testování. Informace o tom, jak se snadno a rychle otestovat pro cestu tam i zpět jsou uvedeny také na internetové stránce.

www.regiojet.cz/chorvatsko#CroatiaFAQ