16.06.2021, Vlaky Regiojet CZ

Více než 50 tisíc jízdenek doposud prodal RegioJet na své vlakové spoje, které spojují Českou republiku, Slovensko a Maďarsko s chorvatskými přímořskými destinacemi Splitem a Rijekou.

„Zájem o jízdenky do Chorvatska je obrovský. Je přibližně o 60 % vyšší než v loňském roce. Očekáváme, že letos naše chorvatské spoje přepraví celkem více než 100 tisíc cestujících,“ říká Ivana Sachsová, ředitelka společnosti RegioJet a dodává: „Aktuálně jsme už v období, kdy spoje do Chorvatska odjíždějí vyprodány do posledního místa s více než 600 cestujícími na palubě“.

Loni vlaky RegioJet do a z Chorvatska za celé období provozu přepravily celkem více než 60 tisíc cestujících. Letos tedy RegioJet očekává více než 100 tisíc cestujících. V nabídce je vyšší kapacita míst – soupravy jsou 15 vozové a spoje jezdí od přelomu května a června až do konce září, kdy poslední vlak odjede ze Splitu a Rijeky 27. září.

Ceny jízdenek jsou stejně jako loni výjimečně nízké – za jednosměrnou jízdenku včetně rezervace a všech služeb -  pro cestu ve voze se sedačkami zaplatí cestující na trase do Rijeky v červnu akční cenu od 490 Kč; za jízdenku ve spacím voze pak cenu od 790 Kč. Na trase do Splitu pak ceny začínají na 890 Kč za sedačku a na 1090 Kč za cestu ve spacím voze.

Přibližně 75 % cestujících nastupuje a vystupuje v České republice, 25 % pak dohromady na Slovensku a v Maďarsku. Přibližně 1/3 cestujících pak přestupuje ve Splitu, Rijece a Ogulinu na návazné autobusové spoje, které napojují na vlakové spoje RegioJet celé jadranské pobřeží – od Istrie na severu, až po Dubrovník na jihu Chorvatska a letoviska v zátoce Kotor v Černé Hoře.

Výrazně vysoká je také poptávka ze strany cestovních kanceláří, které v letošním roce již počítaly s vlakovým spojem RegioJet do Chorvatska a měly dostatek času na přípravu nabídky dovolených s pohodlnou vlakovou dopravou do Chorvatska. Velmi úzká je v tomto například spolupráce s cestovní kanceláří Čedok.

Letošní vlak provozovaný RegioJetem z Prahy do Splitu je aktuálně nejdelším vlakovým spojením podle počtu kilometrů na území EU. Vyhledávač Idos.cz uvádí u trasy Praha – Split vzdálenost 1559 km.

Kromě vlaků RegioJet do Splitu vyjede v pátek také autobusový spoj
Od pátku 18. června spouští RegioJet také autobusový spoj do Splitu s odjezdem z Prahy v pátek v 16.00, z Brna v 19.10 hodin a příjezdem do Splitu následující den v 9.30. Kromě Splitu budou autobusy RegioJet na této lince zastavovat i v Šibeniku, Primoštenu a Trogiru.