28.06.2012, archiv
Železniční dopravce RegioJet, člen skupiny Student Agency, odvede z každé zakoupené jízdenky na vlaky IC RegioJet částku určenou na podporu boje s leukemií u dětí. Každý, kdo cestuje vlaky IC RegioJet, tak přispěje na boj s touto zákeřnou chorobou u těch nejmenších. RegioJet se dnes oficiálně přihlásil k projektu Nadačního fondu Kapka naděje – O kapku více naděje pro nemocné děti. Ten má právě za cíl motivovat zákazníky, aby při nákupu zboží či služeb věnovali drobnou částku ve prospěch boje s leukémií u dětí.
 

RegioJet věnuje z každé zaplacené jízdenky částku na boj s touto zákeřnou nemocí.

 

RegioJet se rozhodl věnovat tuto částku přímo za každého zákazníka - cena jízdenek se nikterak nenavyšuje, naopak RegioJet se vzdá části svých tržeb proto, aby podpořil tuto důležitou aktivitu.

 

Nikdy nebudeme rozhazovat peníze na sponzoring či podporu něčeho, co nemá žádný efekt a může si pomoci jinak. Naopak rádi podpoříme ty, kteří to opravdu potřebují,“ říká Radim Jančura, majitel skupiny Student Agency a dodává: „Dlouho jsme zvažovali, do jakého prospěšného projektu se zapojit a vybrali jsme si nemocné děti. RegioJet jako efektivní a nízkonákladová společnost vždy udělá maximum pro to, aby fungoval co nejúsporněji a ušetřené prostředky investoval buď do našich zákazníků, nebo právě do těch nejpotřebnějších – nemocných dětí.“, říká Radim Jančura, majitel skupiny Student Agency.

 

Počty cestujících vlaků RegioJet neustále rostou – na trase Praha – Ostravsko spoje IC RegioJet dnes denně přepraví přibližně 3500 cestujících při průměrné obsazenosti 85 %. Jen za poslední 2 měsíce vzrostl počet cestujících na této trase o 800 denně. Částka, která se tak ročně vybere na boj s leukémií, se bude pohybovat v rovině přibližně milionu Kč.