13.06.2012, archiv
Student Agency, respektive železniční dopravce RegioJet získaly ocenění jako druhý nejlepší nový prodejce jízdenek ze systému DB, který zahájil prodej v průběhu roku 2011. Ocenění bylo vyhlášeno v pondělí 11. června 2012 na Globální konferenci prodejců jízdenek DB Bahn ve Frankfurtu nad Mohanem. Student Agency a RegioJet zahájily prodej jízdenek ze systému DB v dubnu 2011 – a to na prodejních místech Student Agency v ČR a SR, stejně jako na prodejních místech RegioJet na nádražích v České republice. Za rok uskutečnili prodejci SA / RJ prodej jízdenek v celkové částce přesahující 10 milionů Kč. Největší zájem je o mezinárodní jízdenky do Německa, zejména o nejvýhodnější nabídky Europa Spezial začínající na 19 EUR, následují výhodné síťové víkendové jízdenky pro vnitrostátní cestování po Německu.

Prodej jízdenek ze systému DB je jednou ze tří oblastí úspěšné spolupráce mezi skupinou Student Agency a DB. Autobusy Student Agency již půl roku úspěšně zajišťují provoz části linek Expressbus DB mezi Prahou a Norimberkem a Prahou a Mnichovem a železniční dopravce RegioJet, člen skupiny Student Agency, vede exkluzivní jednání s DB o provozování dálkových vlaků na trase Praha – Berlín – Hamburk.


Skupina Student Agency zahájila prodej mezinárodních vlakových jízdenek 14. dubna 2011, a to díky napojení na prodejní a rezervační systém DB Bahn. Jízdenky je možné přímo zakoupit na prodejních místech RegioJet na stanicích v Praze hl. n., Pardubicích hl. n., Olomouci hl. n., Ostravě Svinově, Ostravě hl. n., v Havířově a dále v prodejních kancelářích Student Agency v Praze na Ječné ulici 37, v Brně v kanceláři v centrále Student Agency v Domu pánů z Lipé na náměstí Svobody a v Bratislavě na Obchodnej ulici.

 

Vlakové jízdenky je nicméně možné objednat v kterékoli pobočce Student Agency v České republice a na Slovensku. Zákazníkovi jsou následně připraveny do druhého dne k vyzvednutí na jím zvolené pobočce nebo zaslány poštou přímo domů.

 

Díky prodeji ze systému DB Bahn mají zákazníci možnost zakoupit široké portfolio mezinárodních jízdenek – včetně nejvýhodnějších nabídek pro cesty z České republiky do Německa či dalších západoevropských zemí. V nabídce je kompletní portfolio slevových produktů, jako jsou například jízdenky Europa Spezial či nejrůznější víkendové či skupinové slevy pro cestování do a po Spolkové republice Německo. Přímo u přepážky je tak možné koupit za nejvýhodnější ceny jízdenky z České republiky do Německa či dál, stejně jako jízdenky na cestování v dalších evropských zemích - například rychlovlaky vlaky Eurostar (Londýn – Paříž / Brusel), TGV (Francie), AVE (Španělsko) nebo jízdenky vlakové spoje v jednotlivých evropských zemích. V prodeji jsou také například jízdenky na Expressbus provozovaný DB mezi Prahou a Norimberkem – a to za ceny začínající již na 19 EUR (v příslušném přepočtu na Kč).

 

Příklady cenových nabídek jízdenek DB prodávaných Student Agency

Praha - Drážďany cena od 19 EUR (EC)

Praha - Berlín cena od 29 EUR (EC)

Praha - Hamburg cena od 39 EUR (EC)

Praha - Norimberk cena od 19 EUR (Expressbus DB)

Praha - Frankfurt cena od 29 EUR (ICE)

Praha - Brusel cena od 58 EUR (Expressbus + ICE)

Praha - Paříž cena od 58 EUR (Expressbus + ICE)

Praha - Amsterodam cena od 58 EUR (Expressbus + ICE)

Praha - Bazilej SBB cena od 58 EUR (Expressbus + ICE)

 

Poznámka: jedná se o kontingentní cenové nabídky, které vycházejí z ceny stanovené v EUR a jsou podle aktuálního kursu přepočítány do Kč.