17.04.2015, archiv
Cestující si ve vlacích RegioJet užívají palubní servis: 288 tisíc vypitých káv, 27 tisíc snědených porcí sushi, desítky tisíc porcí dalšího občerstvení.

Více než 641 tisíc cestujících přepravily dálkové vlaky IC / EC RegioJet v České republice za první čtvrtletí roku 2015. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2014, kdy vlaky RegioJet cestovalo 475 tisíc cestujících, se jedná o 35% nárůst počtu cestujících. Dálkové vlaky RegioJet jezdí v České republice na trase Praha – Ostravsko a Třinecko; jeden pár spojů jezdí z Prahy přes Ostravu na Slovensko do Žiliny a Košic, další pak z Prahy do Žiliny a Martina. Právě rozšíření nabídky spojů o nové destinace na Slovensku stejně jako navýšení kapacity mezi Prahou a Ostravskem patří k hlavním důvodům pokračujícího více než 30% meziročního růstu počtu cestujících ve vlacích RegioJet.

Vedle růstu počtu cestujících roste také objem služeb, které cestující využívají na palubách vlaků – ať už zdarma nebo si je objednávají za vysoce atraktivní ceny z nabídkového menu.

Celkové pohodlí cestování na železnici se dneska poměřuje především servisem, který zákazníci ve vlaku dostávají. Podle toho si vybírají dopravce a rozhodují se, proč dají přednost právě vlaku. Povznesli jsme cestu vlakem z masové přepravy na synonymum masového pohodli, kvalitní nabídky zajímavého občerstvení za super ceny a možnost cestu proměnit v příjemný čas strávený prací či relaxací. V tomto RegioJet kompletně změnil vnímání cestování vlakem a poskytovanými službami jsme se dostali na absolutní evropskou špičku“ , říká Radim Jančura.

Cestující si během cesty na palubě vlaků RegioJet skutečně užívají nabízený palubní servis. „Máme skvělé stevardy, kteří po vlacích kmitají a starají se o svou hlavní povinnost, kterou je špičkový servis zákazníkům,“ říká Radim Jančura. Za první čtvrtletí tak například cestující přečetli více než 440 tisíc novin zdarma, které pokud by se poskládaly za sebe, tak by vytvořily novinovou řadu o délce více než 2600 km. Zdarma cestující vypili také 210 tisíc lahviček balené vody Rajec (0,33 l) a objednali si 288 tisíc značkové kávy Illy, která je cestujícím po celou dobu cesty podávána rovněž zdarma.

Z placeného menu pak cestující během prvního čtvrtletí zkonzumovali například 32 tisíc porcí jablečného dortu, téměř 13 tisíc porcí těstovinového salátu nebo 27 tisíc porcí sushi. To se stalo fenoménem vlakové přepravy pod značkou RegioJet a cestující to často dělají tak, že jedno sushi zkonzumují na palubě vlaku a další 1-2 balení si zakoupí a odnesou ke konzumaci domů.

RegioJet také přinesl zcela nové nákupní chování zákazníků při pořizování jízdenek. Aktuálně si 66 % jízdenek  naši zákazníci zarezervovali a koupili on-line. Udělali tak z pohodlí svého domova či z dalších míst, kde se právě nacházeli. Velký nárůst zaznamenaly rezervace také přes naší aplikaci pro mobilní smartphony.

RegioJet letos zaměstná desítky nových stevardů
Společně s růstem počtu zaměstnanců plánuje RegioJet zaměstnat v letošním roce další desítky nových stevardů – a to jak z Ostravska, tak především z Prahy a Středočeského kraje. Práce stevarda přitom může být jak zaměstnáním na plný pracovní poměr tak i brigádou ke studiu. Práce stevarda ve společnosti RegioJet je také hodnotným základem pro další profesní růst v oblasti palubních služeb zákazníkům. Stevardi, kteří dříve působili v RegioJetu, dnes létají pro špičkové nadnárodní letecké dopravce, jako jsou Emirates či Oman Airways a práce pro RegioJet se pro ně stala skvělým odrazovým můstkem ke kariéře do oblak. Pokud se současným stevardům nechce do „oblak“, má pro ty nejlepší RegioJet připraven kariérní postup v rámci firmy. V Tuto chvíli tvoří 80% zaměstnanců Zákaznického servisu a dispečinku bývalí stevardi. Jeden ze stevardů se dokonce, na náklady společnosti, stal strojvedoucím. Informace o náboru členů palubního personálu jsou uvedeny v sekci Kariéra internetových stránek RegioJet, životopisy je možné posílat na martin.chomca@studentagency.cz. V tomto týdnu byly otevřeny především pozice pro zájemce o prázdninové brigády, a to jak v řadách palubního personálu, tak v podpůrných pozicích.