17.08.2015, archiv
Počet cestujících na lince Plzeň – Praha vzrostl meziročně za první pololetí o jedno procento.

Téměř 412 tisíc cestujících přepravily autobusy STUDENT AGENCY za první pololetí na trase Plzeň - Praha. V porovnání se stejným obdobím roku 2014 byl počet cestujících, kteří cestovali autobusy STUDENT AGENCY na trase Plzeň – Praha o procento vyšší, když v předchozím roce jich za stejné období cestovalo přibližně 407 tisíc.

Aktuálně STUDENT AGENCY mění kompletně flotilu autobusů provozovaných na lince Plzeň – Praha. Od nynějška budou na spoje nasazované nejmodernější autobusy ve střední Evropě, ve stylu FUN & RELAX s individuálními obrazovkami v sedačkách. V nich vedle palubního servisu v podobě nápojů a denního tisku zdarma, mají cestující k dispozici vysoce výkonné připojení k internetu a především systém palubní zábavy v podobě individuálních monitorů instalovaných v jednotlivých sedačkách, na kterých mohou cestující sledovat například více než 50 filmů, poslouchat hudbu, číst zpravodajství či hrát elektronické hry. Standard cestování se tak blíží například dálkovým letům významných leteckých dopravců.

Linka do Plzně je se 410 tisíci přepravenými cestujícími naší třetí nejvýznamnější trasou v rámci České republiky a cestujícím jsme tady komfort ve stylu FUN & RELAX již trochu dlužili. Teď jsme to změnili a od nynějška si na všech spojích budou naši zákazníci tento komfort naplno užít,“ říká Ivana Kašická, ředitelka autobusové divize STUDENT AGENCY.

Pohodlí přepravy autobusy STUDENT AGENCY a nabídku palubních služeb cestující hojně využívali i doposud. „Jen za první pololetí jsme našim klientům zdarma podali více než 350 tisíc horkých nápojů. Stevardky kelímky na této lince nejčastěji plnily cappuccinem s cukrem,“ uvádí nejoblíbenější nápoj cestujících na lince Plzeň - Praha Ivana Kašická. Vedle palubního servisu v podobě nápojů a denního tisku zdarma, mají cestující k dispozici také výkonné připojení k internetu a mohou sledovat filmy, či poslouchat hudbu.

Spoje jezdí až 19x v každém směru denně (celkem tedy 38 spojů denně) a jízdní doba mezi autobusovým nádražím v Plzni a stanovištěm v Praze na Zličíně trvá přesně 1 hodinu.

Rekordní rok autobusů STUDENT AGENCY – celkem plánujeme přepravit 8 miliónů cestujících

Celkem 3,73 milionů cestujících přepravily za první pololetí autobusy STUDENT AGENCY a REGIOJET na žlutých vnitrostátních linkách v České republice a na Slovensku.

V rámci České republiky přitom na vnitrostátních spojích cestovalo 2,880 miliónu cestujících, což představuje meziroční nárůst o 4,1 %, když za stejné období předchozího roku cestovalo na vnitrostátních linkách celkem 2,765 miliónu cestujících.

V případě mezinárodní dopravy se jednalo o meziroční nárůst o 12,1 %, když žlutých mezinárodních linek využilo v letošním prvním pololetí celkem 667 tisíc cestujících oproti 586 tisícům ve stejném období roku 2014.

Na všech svých linkách by v letošním roce měly žluté autobusy přepravit rekordních 8 milionů cestujících.