12.09.2014, archiv
Soukromý vlakový dopravce RegioJet požádal správce železniční infrastruktury na Slovensku - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) - o zavedení vlaků IC 1003 na trase Praha - Ostrava - Žilina až do Košic a IC 1010 na trase Košice – Žilina – Ostrava – Praha již od poloviny října 2014. RegioJet plánuje pro své cestující zaváděcí cenu jízdného z Prahy do Tater již od 9 Euro.

RegioJet měl volné vlakové vozy, a proto jsme se rozhodli, že vyjedeme dříve. Umožníme tak našim cestujícím pohodlně, bezpečně a rychle cestovat do/z Košic. Zároveň jsme pro ně připravili zvýhodněnou cenu jízdného z Prahy do Tater již od 9 Euro,“ říká Radim Jančura, majitel STUDENT AGENCY holding, do kterého RegioJet patří a dodává „oproti současné nejlevnější jízdence Českých drah jde o poloviční cenu. Jde o stejnou cenu, jakou dosud nabízíme na cestě z Prahy do Žiliny. O zahájení prodeje zvýhodněných cestovních lístků budeme veřejnost čas informovat.“ Plánované časy stávajících tras vlaků prodloužených do Košic (odjezd):

IC1003 spoj Praha – Ostrava – Žilina do Košic

Praha hl. n. 7:44 hod.

Olomouc hl. n. 10:11 hod.

Ostrava – Svinov 11:07 hod.

Čadca 12:45 hod.

Žilina 13:26 hod.

Vrútky 13:45 hod.

Ružomberok 14:18 hod.

Liptovský Mikuláš 14:38 hod.

Štrba 15:07 hod.

Poprad 15:24 hod.

Kysak 16:23 hod.

Košice 16:36 hod. (příjezd)

IC1010 spoj Košice – Žilina – Ostrava – Praha

Košice 7:24 hod.

Kysak 7:39 hod.

Poprad 8:40 hod.

Štrba 8:55 hod.

Liptovský Mikuláš 9:24 hod.

Ružomberok 9:44 hod.

Vrútky 10:17 hod.

Žilina 10:42 hod.

Čadce 11:13 hod.

Ostrava – Svinov 12:53 hod.

Olomouc 13:49 hod.

Praha hl. n. 16:16 hod. (příjezd)

Na Slovensku pojedeme zřejmě zatím lehce pomaleji, než od prosince. Plánujeme, že do spojů do/z Košic přidáme ještě jídelní vůz, který už dnes využíváme na posilové spoje mezi Prahou a Ostravou, do které připravujeme nabídku teplých jídel,“ doplňuje Radim Jančura.

V každém voze bude člen palubního personálu – stevard či stevardka, kteří se budou starat o obsluhu cestujících a členy palubního personálu doplní také baristé, připravující zákazníkům objednané občerstvení. Žluté vlaky RegioJet nabídnou cestujícím do/z Košic nadstandardní servis na palubě, kterým je vlakový dopravce pověstný:

• káva a nápoje zdarma

• přístup k internetu zdarma

• zábavní portál - možnost sledování filmů, poslech hudby, čtení elektronických knih

• přípojka ke 230 V

• denní tisk a časopisy zdarma

• možnost zakoupení palubního občerstvení za nízkonákladové ceny

Počet cestujících ve vlacích IC RegioJet na trase Praha - Ostravsko - Žilina každý rok stoupá. V roce 2013 jsme přepravili o 30 % více cestujících jak v předchozím roce.

Aktuálně na trasu Praha – Ostravsko – Žilina nasazuje RegioJet průměrně osmivozové soupravy, které se postupně stávají soupravami s největší přepravní kapacitou na denních dálkových vlacích na trase Praha – Ostravsko.

Kromě větší kapacity a delších souprav přišel RegioJet od března t.r. s další novinkou na české a slovenské železnici. Na každém vlaku je řazen vůz, ve kterém je velká dětská herna. Vedle standardních dětských kupé (která již nějakou dobu RegioJet ve svých vlacích pro pohodlnější cestování rodin s dětmi nabízí) mohou si malí cestující společně s dospělým doprovodem zarezervovat místo ve VELKÉM DĚTSKÉM KUPÉ.

To je až trojnásobně větší a umožňuje malým cestovatelům ještě spokojenější cestování. Vozy s dětskou hernou zařazuje RegioJet do každého ze spojů na trase Praha – Olomouc - Ostrava – Havířov – Třinec – Žilina. Platí zde standardní rezervační podmínky – celkem je možné rezervovat až 6.

STUDENT AGENCY holding

Mgr. Petra A. Nováková

PR manažér, tisková mluvčí holdingu

tel.: +420 730 817 158, e-mail: petra.novakova@studentagency.cz