24.03.2015, archiv
Dohromady přepravily vlaky RegioJet a autobusy STUDENT AGENCY v roce 2014 na svých trasách více než jedenáct milionů cestujících.

Celkem 2,393 miliónu cestujících přepravily v roce 2014 vlaky EC/IC RegioJet na trase Praha – Ostravsko – Košice. Ve srovnání s rokem 2013 se jedná o 46% meziroční nárůst počtu cestujících, kteří využili služeb žlutých vlaků RegioJet - největšího soukromého dopravce v dálkové železniční dopravě ve střední Evropě. V předchozím roce 2013 přitom vlaky RegioJet přepravily celkem 1,639 miliónu cestujících.

„Počet cestujících v našich vlacích rostl v roce 2014 rychleji, než jsme předpokládali a dohromady s našimi autobusy jsme přepravili o 1,93 miliónu cestujících více. To je o milion sto tisíc vyšší přírůstek cestujících, než jaký za rok 2014 uvádějí například České dráhy na celé své síti se 7 tisíci spoji denně“, říká Radim Jančura majitel Holdingu STUDENT AGENCY, kam vlakový dopravce RegioJet patří (poznámka: ČD uvádějí růst počtu cestujících v roce 2014 v celé své síti o 864 tisíc).

RegioJet představil v roce 2014 řadu novinek, které výrazně přispěly k růstu popularity jeho spojů:

  • Mezi ně patří například prodloužení spojů až do slovenských Košic či Martina a získání nových cestujících na těchto trasách.
  • Jako první dopravce v ČR a SR zavedl RegioJet ve vlacích dětské herny s kinem pro nejmenší cestující. Svou flotilu vozů navýšil v roce 2014 RegioJet o další vagóny, které umožnily uspokojit rostoucí poptávku po cestování vlaky RegioJet.
  • Vlaky RegioJet rozšířily v ČR v roce 2014 také počet zastávek – a to o Českou Třebovou, Třinec centrum a Návsí a dopravce otevřel nová prodejní místa v Českém Těšíně, Zábřehu na Moravě a České Třebové.
  • Další novinkou bylo uvedení do provozu nových vozů Astra, které cestujícím nabízejí systém palubní zábavy zabudovaný přímo do sedaček – s možností sledování filmů, poslechu hudby a nabídkou další palubní zábavy. Tyto vozy se staly dalším přelomem v kvalitě zákaznických služeb na české a slovenské železnici.
  • V neposlední řadě RegioJet dokázal zákazníky oslovit předvidatelnou stabilní cenovou politikou nabízející nejlepší poměr mezi cenou a kvalitními službami pro všechny skupiny cestujících - od business, přes studenty až po běžné zákazníky.

130 nových pracovních míst v roce 2014
S růstem počtu přepravených cestujících také koresponduje nárůst počtu zaměstnanců společnosti RegioJet. V roce 2014 vytvořil RegioJet 130 nových pracovních míst a zaměstnával v České republice přibližně 400 zaměstnanců. Tato pracovní místa vznikala zejména v nezaměstnaností postižených oblastech, jako je například Moravskoslezský kraj. Další rozvoj a růst chystá RegioJet také v letošním roce, kdy hodlá aktivně oslovit například i končící studenty vyšších ročníků středních a vyšších odborných škol s nabídkou pracovních pozic stevardů ve vlacích RegioJet.

Celkem více než 11 milionů cestujících v autobusech a vlacích holdingu STUDENT AGENCY
11,1 miliónu cestujících přepravily vlaky RegioJet a autobusy STUDENT AGENCY v roce 2014. To je o milión cestujících více, než má obyvatel Česká republika. Z toho 2,4 miliónu cestujících přepravily vlaky EC/IC RegioJet, 2 milióny cestujících se svezlo regionálními vlaky RegioJet na Slovensku na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno (meziroční nárůst o 14 %) a 6,7 miliónu cestujících využilo žluté autobusy STUDENT AGENCY.