11.07.2014, archiv
STUDENT AGENCY, nejvýznamnější ryze český prodejce letenek, zaznamenal, za druhý kvartál roku 2014, meziroční nárůst on-line prodejů letenek téměř o 10 %. Celkem tak činil podíl STUDENT AGENCY na on-linových letenkách téměř 65 %. Na tomto podílu se nejvíce podepsaly prodeje za měsíc květen a červen, kdy lidé vyráželi na romantické květnové eurovíkendy, především do Paříže a Říma, na první koupání u moře či za obchodem. Lidé také letos často využívali speciálních cen v rámci promo akcí pořádaných ve spolupráci s jednotlivými leteckými společnostmi.

„Průměrná celková cena letenek za druhý kvartál se nijak výrazně nezměnila, i přesto, že mírně vzrostly letištní taxy obsahující i palivové příplatky. Letošním hitem se staly levné letenky v business třídě, a to především do USA, které bylo možné pořídit až o 45 % levněji (obvyklá cena business letenky do New Yorku je pohybuje kolem 60.000 Kč, letos ji zákazníci mohli pořídit okolo 35.000 Kč),“ říká Věra Janičinová, obchodní ředitelka prodeje letenek STUDENT AGENCY a dodává: „klasické i low-costové letecké společnosti se snaží přilákat své zákazníky různými promo akcemi. Klienti tyto akce pro své nákupy využívají. Aktuálně přinášíme exkluzivní cenu letenky na přímý let z Vídně do Bangkoku a zpět s Eva Air za 14.900 Kč. Jako bonus pro každou Evu připravila STUDENT AGENCY další slevu ve výši 490 Kč. Navíc, pro každého cestujícího, který si zakoupí tuto zvýhodněnou letenku, je připravena 10 % sleva na jízdenku žlutými autobusy na/z vídeňské letiště.“

Další služby, které společnost STUDENT AGENCY svým klientům zajišťuje, v rámci on-linového systému či na prodejnách, je kvalitní cestovní pojištění, ubytování či pronájem auta. Zákazníci, kteří jedou na pražské mezinárodní letiště svým autem, mohou využít cenově výhodnějšího parkování na 7 dní za pouhých 599 Kč. Pokud klienti preferují dopravu na letiště taxíkem, mohou využít služeb TICK TACK taxi, nyní navíc se slevou 100 Kč.