01.02.2016, Letenky CZ, Dovolena.cz, Autobusy CZ

Oslavit letošní svátek zamilovaných v zahraničí se české páry chystají nejčastěji v Barceloně, Římě, Vídni, ale také v Krakově nebo Rize. Menší zájem než v předchozích letech je v tomto roce zatím naopak o eurovíkendy ve městě lásky Paříži.

Čeští klienti po podzimním teroristickém útoku s návštěvou francouzské metropole stále ještě váhají. Vyplývá to ze statistik STUDENT AGENCY, nejvýznamnějšího českého prodejce letenek, zájezdů a mezinárodních autobusových jízdenek.

Poptávka po víkendových pobytech v únoru, kdy svět slaví sv. Valentýna, je podle ředitelky portálu dovolena.cz Evy Sedlmajerové srovnatelná s minulými roky. Narozdíl od jiných národů Češi tento svátek příliš neprožívají a spíše využívají výhodných nabídek.Některé hotely k této příležitosti nabízejí například pozornost na pokoj nebo speciální večeři, což klienti rádi využívají, a proto si naplánují dovolenou v tomto termínu. Největší zájem je v únoru v tuzemsku o pobyty s wellness. Nicméně aktuálně vrcholí sezóna exotiky a většina Čechů míří spíše do ciziny,“ uvedla Eva Sedlmajerová.

Eurovíkendům aktuálně podle statistik kralují města jako Řím, Barcelona a Vídeň. Velký zájem je však také o méně tradiční destinace, jakými jsou polský Krakov nebo lotyšské hlavní město Riga.

Naopak o Paříž, která doposud dlouhodobě vedla statistiky oblíbenosti u eurovíkendů, je v letošním roce zájem nižší. „Může to být ovlivněno nejen událostmi poslední doby, ale také tím, že řada klientů už nejen francouzskou metropoli, ale i další velká města v západní Evropě v minulosti navštívila a nyní chce objevovat i jiná místa,“ komentuje šéfka portálu Eva Sedlmajerová. Zájem o eurovíkendy mají v zimních měsících zejména mladší lidé.

Počátek roku tradičně patří exotickým dovoleným a podle Evy Sedlmajerové je letos zájem o vzdálenější mimoevropské destinace vyšší. Letos registrujeme nárůst únorových odletů do Dominikánské republiky, na Kubu a Maledivy. Velmi dobře se prodávají také pobyty v Dubaji ve Spojených arabských emirátech,“ uvedla.

Valetýnské akce táhnou

Letečtí dopravci, s nimiž spolupracujeme, využívají Valentýna k promo akcím a uvádí na trh letenky za speciální valentýnské ceny. Pro valentýnské pobyty klienti typicky volí kratší pobyty na čtyři až pět dnů v Evropě - největší poptávka je po letenkách do Barcelony, Lisabonu, Říma, Benátek nebo také do Athén,“ vyjmenovala ředitelka prodeje letenek STUDENT AGENCY Věra Janičinová a dodává: Část zákazníků v tomto období vyráží také na delší pobyty především do exotických destinací. Nejvyhledávanějšími cíli jsou tropické ráje, které jsou pro romantiku ve dvou jako stvořené - Maledivy, Bali, Thajsko, z bližších destinací pak vede Dubaj.“

Pro naše klienty připravujeme jako každý rok také valentýnskou soutěž o volné letenky pro dvě osoby do některé z romantických destinací nebo o voucher na romantickou večeři. Více podrobností najdou cestovatelé na Facebooku STUDENT AGENCY.

Zvýšený zájem je kolem Valentýna tradičně také o autobusové jízdenky do evropských metropolí. STUDENT AGENCY pro svoje klienty připravila i na svých autobusových linkách speciální valentýnskou nabídku Druhý cestuje zdarma. Při nákupu mezinárodních jízdenek pro dvě osoby do Říma, Londýna, Berlína, Paříže, Krakova a dalších měst klienti dostanou jednu jízdenku zdarma. „Valentýnská nabídka se vztahuje na mezinárodní jízdenky pro dvojice do desítek destinací po celé Evropě. I když je Valentýn svátek zamilovaných, akční nabídku může využít kdokoliv. Na výlet tak můžete vyrazit i s přáteli,“ popisuje ředitelka autobusové dopravy STUDENT AGENCY a RegioJet Ivana Kašická.

Více o valentýnské akci lze najít na webu dopravce: https://jizdenky.studentagency.cz/web/akcni-nabidky/podstranky-akcni-nabidky/akce-mezinarodni-linky-valentyn-2016.html?1.