05.03.2016, Autobusy SK, Autobusy CZ

REGIOJET a STUDENT AGENCY sú so svojimi vlakmi a autobusmi najväčším dopravcom medzi Košicami a Prahou. Denne ponúkajú na tejto trase až 2500 miest.

Pre mimoriadne veľký záujem cestujúcich pridáva spoločnosť STUDENT AGENCY Radima JANČURU od 1. 4. 2016 na trase Košice - Prešov - Brno - Praha ďalšie nové autobusové spoje. Spolu s vlakmi tak dopravná skupina STUDENT AGENCY zabezpečí spojenie Košíc s Prahou až 5x denne v každom smere.

Od 01. 04. 2016 bude na trase Košice - Prešov - Poprad - Ružomberok - Žilina - Trenčín - Brno - Praha zavedený nový autobusový spoj s odchodom o 05:50 ráno z Košíc, ktorý bude do Prahy prichádzať o 16:30. V opačnom smere budú autobusy vychádzať z hlavného mesta ČR o 07:00 a do metropoly východu prídu o 17:40.

"Stále viac cestujúcich sa na náš obracalo s prosbami o zavedenie ďalších spojov, ktoré by obsluhovali väčšie územie východného Slovenska a aj české Brno. Od 01. 04. 2016 im požiadavkám vyhovieme a spúšťame nové medzinárodné autobusové spojenie. Cestujúci tak budú môcť využiť napr. priame spojenie Prešova a ČR. Tešiť sa pritom môžu na najmodernejšie autobusy v Európe a podobný komfort cestovania ako v našich vlakoch či na palube prestížnych leteckých dopravcov," dodáva Radim JANČURA.

Cestujúci na východnom Slovensku si obľúbili služby dopravnej skupiny STUDENT AGENCY, pod ktorú spadá aj spoločnosť REGIOJET. Svedčí o tom neustále zvyšujúci sa záujem a nárast cestujúcich v žltých vlakoch a autobusoch, ktoré premávajú na trase medzi Košicami a ďalšími mestami.

"Najväčší nárast cestujúcich sme zaznamenali na trase medzi východným Slovenskom a Českou republikou. Počet cestujúcich na tejto trase každým mesiacom prudko stúpa. Koncom roka sme preto výrazne posilnili vlakové spojenie oboch miest zavedením každodennej prevádzky nočných vlakov, na ktoré nasadzujeme aj lôžkové a ležadlové vozne," hovorí Radim JANČURA, majiteľ Holdingu STUDENT AGENCY, pod ktorý spadá prevádzka žltých autobusov STUDENT AGENCY a vlakov REGIOJET.

Spoločnosť očakáva, že nové spojenie budú využívať najmä obyvatelia slovenského Prešova a českého Brna, do ktorých chce priniesť taktiež ponuku komfortného cestovania, nakoľko tieto mestá svojimi žltými vlakmi neobsluhuje.

Nové autobusové spojenie vhodne doplní súčasne prevádzkované 2 páry vlakov REGIOJET do Prahy (ranný a nočný) a 2 párov autobusov STUDENT AGENCY do Brna a Prahy (jeden cez stredné a druhý cez severné Slovensko). Žlté autobusy a vlaky tak budú premávať medzi Košicami a Prahou až 5x denne v každom smere. Dopravca predpokladá, že nimi spoločne odvezie až 2500 cestujúcich denne.

Nové spoje budú obsluhované najmodernejšími autobusmi v Európe

STUDENT AGENCY nasadí na nové spoje moderné autobusy v špičkovom vybavení Fun&Relax. Jedná sa o najmodernejšie autobusy v Európe. Všetky sú vybavené inovatívnym multimediálnym systémom Funturo, ktorý bol vyvinutý špeciálne pre žltého dopravcu. Jedná sa o dotykové obrazovky zabudované priamo v kožených sedadlách, z ktorých si cestujúci môžu pozrieť filmy, či počúvať hudbu. Okrem toho môžu sledovať aktuálne vysielanie v TV, počúvať rádio, surfovať po internete, sledovať polohu autobusu na mape, či si dokonca zahrať rôzne online hry.

V každom autobuse je prítomná stevardka, alebo stevard, ktorí sú pripravení pomôcť v prípade vyskytnutia sa akýchkoľvek problémov či otázok. Zároveň poskytujú tzv. Žltý servis. Ten v sebe zahŕňa horúce nápoje počas celej cesty v neobmedzenom množstve zadarmo. Cestujúci si môžu vybrať kávu,

čaj, cappuccino, alebo čokoládu. V ponuke je zadarmo aj aktuálna denná tlač a palubný časopis. V  prípade záujmu si môžu cestujúci zakúpiť aj drobné občerstvenie za mimoriadne výhodné ceny. Autobus je plne klimatizovaný. K dispozícií je aj WC. Pri každom dvojsedadle sa nachádza elektrická zásuvka pod napätím 230V. V autobusoch je možnosť pripojiť sa na bezplatnú Wi-Fi sieť. Navyše všetci cestujúci majú 100% istotu, že počas cesty nebudú stáť. Ku každému cestovnému lístku pridáva dopravca automaticky aj miestenku zadarmo. Preprava cestujúcich je takto maximálne pohodlná a bezpečná. Zákazníci si môžu cestovné lístky zakúpiť cez internet v prehľadnom rezervačnom systéme, kde si v schéme autobusu vyberú miesto ktoré im vyhovuje naviac. Lístky sa dajú pohodlne zakúpiť aj prostredníctvom jednoduchej mobilnej aplikácie, či na akomkoľvek predajnom mieste STUDENT AGENCY.