25.05.2016, Autobusy CZ

Autobusové linky IC Bus provozované autobusy RegioJet pro DB Bahn spojují Prahu již se sedmi místy v Německu a Francii. Nejnovější jsou Paříž a Lipsko

DB Irizar

Lipsko, největší město spolkové země Sasko, se stane novým místem, které získá přímé spojení autobusy IC Bus DB Bahn s Prahou. Ve čtvrtek, 2. 6. začne DB Bahn provozovat ve spolupráci s autobusy REGIOJET / STUDENT AGENCY novou linku – napojenou v Lipsku na hlavním nádraží na síť vlakových spojů DB Bahn – například ve směru Hannover, Brémy, Wolfsburg, Magdeburg nebo Halle. Autobusy IC Bus budou na lince jezdit 2x denně v obou směrech (každý den s výjimkou soboty, kdy jede jeden spoj v každém směru) a kromě přestupní vazby na návazné spoje do dalších německých měst nabídnou také ideální možnost spojení pro jednodenní služební či volnočasové cesty z Prahy do Lipska a zpět. Linka bude provozována jednopodlažními autobusy RegioJet / STUDENT AGENCY - Irizar s kapacitou 60 míst v korporátním bilo-červeném zbarvení IC Bus DB Bahn. Jízdenky jsou již v prodeji – a to jak přes prodejní systém jízdenek RegioJet (internetové stránky, prodejní místa RegioJet a STUDENT AGENCY) tak i přes prodejní síť DB Bahn.  

 

Autobusová linka začíná jezdit od čtvrtka 2. června 2016, a to podle následujícího jízdního řádu:

Praha hl. n. (Wilsonova)                 6.00                 14.00

Lipsko Hbf.                                         9.05                 17.05

 

Lipsko Hbf.                                         9:30                 17.30

Praha hl. n. (Wilsonova)                12.35                20.35

(Ranní spoj z Prahy a večerní spoj z Lipska nejezdí v sobotu, jinak spoje jezdí denně)

Na lince je poskytován palubní servis v souladu s přepravními podmínkami IC Bus DB Bahn. Cestující mají k dispozici zdarma připojení k wi-fi internetu – a to v celé trase během jízdy v České republice i v SRN. Zároveň si mohou na palubě autobusu zakoupit drobné občerstvení a nápoje. Podobně jako další linky IC Bus, které RegioJet a DB Bahn společně provozují, je i nová linka Praha – Lipsko a zpět začleněna do systému vlakové dopravy DB Bahn. Cestující si tak na vlakovou jízdenku v kterékoli pokladně na železničním nádraží kdekoli v Evropě může zakoupit přepravu těmito autobusovými spoji.

Kromě aktuálního otevření nové linky IC Bus do Lipska došlo v letošním dubnu k prodloužení linky IC Bus z Prahy přes  Norimberk, Heidelberg, Mannheim a Strasbourg až do Paříže. Linka je provozována denně a společně s vlastní autobusovou linkou díky ní nabízí RegioJet dva přímé spoje Praha – Paříž a zpět denně. Současně další společná linka IC Bus DB Bahn spojuje několikrát denně v obou směrech Prahu a Mnichov.

Další expanze autobusů RegioJet – start nových spojů do Polska

Od 1. července spouští autobusy RegioJet vlastní novou linku Praha–Hradec Králové–Náchod–Wroclaw–Lodž– Varšava a zpět. Linka bude jezdit 3x týdně v obou směrech a ceny jízdenek z České republiky do začínají na 290 Kč do Wroclawi, do Lodže na 320 Kč respektive na 370 Kč v případě Varšavy. Současně od 1. 7. zdvojnásobí RegioJet počet spojů na autobusové lince Ostrava – Katovice – Krakov, a nově bude vypravovat 2 spoje denně v každém směru. Tyto spoje v Ostravě přímo navazují na vlaky RegioJet z Prahy, Pardubic, Olomouce a dalších měst v České a Slovenské republice.

Jízdenky na nové spoje do Polska jsou již v prodeji, a to jak prostřednictvím internetových stránek www.regiojet.cz, tak na prodejních místech RegioJet na autobusových a vlakových nádražích stejně jako na pobočkách STUDENT AGENCY nebo u partnerských prodejců v řadě měst v České republice, na Slovensku a v dalších zemích.