31.05.2016, Autobusy SK

Napriek silnej konkurencii počet cestujúcich v žltých autobusoch stále rastie. RegioJet pripravil pre cestujúcich ďalšie novinky

RegioJet Irizar i8 predná maska

Sme veľmi radi, že sa táto linka ujala. Je pre nás strategická, nakoľko spája medzinárodné letisko vo Schwechate so zvyškom siete žltých liniek RegioJet na Slovensku. Zároveň je ukážkou fungovania zdravej konkurencie. Vôbec poprvýkrát sme sa na Slovensku stretli s férovou súťažou, kde si dopravcovia navzájom nehádžu polená pod nohy, ale bojujú o zákazníka kvalitou, cenou a každý sa snaží priniesť cestujúcim najlepšie služby,hovorí Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

S príchodom letnej sezóny sa RegioJet pripravuje aj na zvýšený nápor cestujúcich. „V prípade zvýšeného záujmu cestujúcich, sme pripravení zaviesť ďalšie nové spoje, aby sme prepravili všetkých záujemcov. Najväčší dopyt po doprave býva tradične počas sobôt, kedy cestujú za nákupmi do Viedne stovky Bratislavčanov,“ hovorí Ivana KAŠICKÁ, riaditeľka autobusov RegioJet.

RegioJet ponúka na linke do Viedne aj špeciálnu službu - kompletné preplatenie nákladov spojených s vystavením novej letenky či dovolenky a to v prípade, že by vinou RegioJetu (napr. pre poruchu autobusu) nestihol cestujúci svoj let. "Za celú dobu existencie linky túto službu ešte nikto nevyužil. Nebolo treba, nakoľko naše autobusy jazdia načas," dodáva Ivana KAŠICKÁ.

Novinka – predaj cestovných lístkov na viedenskú MHD priamo v autobuse

Od pondelka 30. mája začnú stevardky RegioJetu ponúkať novú službu – predaj cestovných lístkov na viedenskú MHD priamo v žltom autobuse. V ponuke bude celodenný lístok za € 7,60. Je to krok, ktorým sa bude snažiť získať RegioJet do svojich žltých autobusov viac turistov, ktorí cestujú do Viedne na jednodenné výlety.

RegioJet rovnako od júla otvára aj „kamennú“ predajňu cestovných lístkov priamo pod Mostom SNP, ktorá by mala v budúcnosti slúžiť aj ako informačné centrum pre turistov, v ktorom by získali všetky potrebné informácie o Bratislave.

RegioJet pripravuje koncept nových autobusových liniek na východnom Slovensku

RegioJet v súčasnosti pripravuje koncept na zavedenie nových autobusových liniek, ktoré by nadväzovali na jeho vlakové trasy. Nové linky v prvej vlne zvažuje najmä na východnom Slovensku, kde majú cestujúci o spojenie s RegioJetom najväčší záujem. Vyplynulo to z tohtoročnej internetovej ankety, ktorú usporiadal medzi cestujúcimi.

Informácie o autobusoch RegioJet a službách na linke do Viedne

RegioJet prevádzkuje na linke do rakúskej metropoly jedny z najmodernejších autobusov v Európe v špičkovom vybavení Fun & Relax. V ich výbave sa nachádzajú dotykové obrazovky zabudované priamo v kožených sedadlách, vďaka ktorým si môžu cestujúci skrátiť cestu pozeraním filmov, hraním hier, či surfovaním po internete. V každom autobuse je prítomná stevardka, alebo stevard, ktorí sú cestujúcim pripravení pomôcť v prípade vyskytnutia sa akýchkoľvek problémov či otázok. Zároveň poskytujú tzv. žltý servis. Ten v sebe zahŕňa nápoje počas celej cesty v neobmedzenom množstve zadarmo. Zákazníci si môžu vybrať kávu, čaj, cappuccino, alebo čokoládu. V ponuke je zadarmo aj aktuálna denná tlač a palubný časopis. V prípade záujmu si môžu cestujúci zakúpiť aj drobné občerstvenie za mimoriadne výhodné ceny. Autobusy sú plne klimatizované. K dispozícií je aj WC. Pri každom dvojsedadle sa nachádza elektrická zásuvka pod napätím 230V. V autobusoch je možnosť pripojenia sa na bezplatnú Wi-Fi sieť, pričom pripojenie na internet funguje na celej trase – teda aj na rakúskom úseku.