10.06.2016, Vlaky Regiojet CZ

Díky příchodu konkurence se ceny jízdenek ve spacích vozech snížily až o polovinu. Dopravce nasazuje až 14 vozové soupravy

RegioJet_nocne_vlaky_business

S nabídkou nočních spojů přišel RegioJet právě  v reakci na stále se zvyšující poptávku po cestování soukromými železničními spoji, která se přelila i do zájmu o bezpečné a pohodlné cestování během noci. Vlaky přinesly cestujícím nový koncept palubních služeb, včetně speciálního režimu nočního klidu, buzení stevardy před příjezdem do stanice a snídaní zdarma s donáškou až na místo.

 "I zde po příchodu konkurence nastalo to, co na jiných linkách. Zvýšila se kvalita služeb a klesla cena pro zákazníka. Tu  konkurence na železnici všude snížila nejméně o 30 %. Pro vysoký zájem cestující jsme na tuto linku nakoupili i lehátkové a lůžkové vozy. Právě cena za lehátko z Košic do Prahy, včetně jízdenky a všech doplňkových služeb tak s naším příchodem klesla na 380 Kč. To znamená téměř poloviční ceny oproti těm, které ve svých spacích vozech poskytovala konkurence," říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet.

 I přes nízké ceny je provoz vlaků RegioJet ziskový – právě díky Za rok jejich využilo dohromady již více než 215 tisíc cestujících. RegioJet tuto linku již posílil přidáním dalších vozů. V současnosti jezdí v nejsilnějších dnech až se 14 vozovými soupravami.

 Kromě dvou nočních spojů denně provozuje RegioJet na trase Praha – Ostravsko – Košice a zpět dva denní spojení (v každém směru jeden), které jsou mezi cestujícími také velmi oblíbené a denně přepraví průměrně více než 1 000 cestujících. Další cestující využívají autobusové spoje RegioJet. Ten je tak s počtem přibližně 2,5 tisíce cestujících denně na trase Praha – Košice a zpět největším vlakovým a autobusovým dopravcem.

 Kvalitními službami a příznivými cenami podařilo dostat na trase Praha – Košice a zpět do vlaků další cestující a výrazně také zpopularizovat česko-slovenské cestování", poznamenává majitel RegioJetu, Radim Jančura.

 Noční vlaky RegioJet nabízejí bezpečné cestování se speciálním konceptem služeb

 Noční vlaky nabízejí cestujícím zcela nový koncept palubních služeb, zahrnující možnost spánku. Po úvodním standardním servisu nastává ve vlaku noční klid (po odjezdech ze stanic Olomouc hl. n. – ve směru do Košic a Žilina ve směru do Prahy). Přes noc se světla ve vozech ztlumí, případně zhasnou úplně. Na bezpečnost ve vlaku po celou dobu dohlíží palubní personál, přítomna je i strážní bezpečnostní služba. Aby cestující nezmeškal výstup ve své stanici, dopravce v případě zájmu nabízí i možnost budíku. V určený čas přijde cestujícího vzbudit stevard nebo stevardka. Kromě toho mu přinesou snídani zdarma ve formě čerstvého máslového croissantu a italské kávy Illy. V spacích vozech je v rámci snídaně zdarma nabízen set sladkých koláčků.

 Noční spoje odjíždějí z Košic ve 21:22 a do Prahy přijdou ráno o 5:58. V opačném směru odjíždí z Prahy ve 21:46 a do Košic přijíždějí v 6:41.