24.06.2016, Autobusy CZ, Jazykové pobyty, Letenky CZ, Letenky SK

Pro autobusovou linku RegioJet z Prahy do Londýna se nic nemění

Rozhodnutí Velké Británie plně respektujeme, v tuto chvíli je ale velmi čerstvé. Londýn teprve začne vyjednávat s ostatními členskými státy přesné podmínky vystoupení. Žádné bezprostřední komplikace nicméně v nejbližších měsících neočekáváme.

AUTOBUSY RegioJet - ředitelka autobusové dopravy RegioJet Ivana Kašická
Na lince Praha - Londýn, kam jezdíme aktuálně až dvakrát denně, aktuálně neočekáváme žádné komplikace související s výsledky referenda o vystoupení z EU. Velká Británie není plnohodnotně součástí schengenského prostoru, vyjednala si výjimku, aby mohla provádět hraniční kontroly všech, kteří do země vstupují. Dá se tedy očekávat, že po britském odchodu z EU zůstane režim na hranicích ve stejném nebo velmi podobném režimu.

LETENKY - ředitelka prodeje letenek STUDENT AGENCY Věra Janičinová
Ceny letenek do Velké Británie jsou v posledních měsících velmi nízké a dá se předpokládat, že pokles libry může některé cestovatele motivovat k tomu, aby si v nadcházející hlavní turistické sezóně zaletěli do Londýna a navštívili i další místa v Británii. Řada klientů do země cíleně létá nejen za památkami, ale také za výhodnými nákupy.

AU PAIR POBYTY - manažerka au pair a pracovních pobytů Martina Citterbardová
Au pair jsou mezinárodní kulturně-výměnné programy určené pro mladé lidi, které mají za cíl rozvíjet jejich jazykové dovednosti a umožnit jim získat cenné zkušenosti ze života v cizí zemi. Au pair programy naprosto standardně fungují nejen mezi členskými státy EU, ale také se třetími zeměmi. Speciálními podmínkami upravují tyto programy Norsko, Island, USA nebo Kanada. 

Ve Velké Británii má tradice au pair pobytů dlouhou tradici a zájemci a zájemkyně z České republiky na ně mohli vyjíždět i před naším vstupem do EU. Předpokládáme tedy, že Velká Británie bude tyto program určené pro mladé lidi na startu kariéry nadále umožňovat. Může se ale stát, že žadatel o umístění v programu bude muset projít složitější administrativní procedurou a žádat např. o vízum.

V současné chvíli neevidujeme žádné problémy, programy probíhají standardně.