26.07.2016, Vlaky Regiojet SK

Kapacita každého spoja bude 550 miest. RegioJet zamení v každom vlaku reštauračný vozeň za vozeň so sedačkami v najvýhodnejšej triede STANDARD

RegioJet_Vectron_vlakova_suprava

Železničný dopravca RegioJet navýši od pondelka 1. augusta sedačkovú kapacitu svojich žltých expresov na trase Bratislava – Košice a späť o 11 %. V každej súprave bude radených 10 vozňov s možnosťou rezervácie miesta pre cestujúcich. Desiaty vozeň, ktorý bol doteraz prevádzkovaný ako reštauračný, zamení RegioJet za klasický vozeň s dodatočnými 54 sedačkami. Celkovo sa tým navýši kapacita žltých expresov až o 11 % - o 324 nových miest denne. Novovytvorené miesta sú predávané v najvýhodnejšej cestovnej triede STANDARD. Lístky dopravca už uviedol do predaja a zákazníci si ich môžu zakúpiť v internetovom rezervačnom systéme na webovej stránke www.regiojet.sk, rovnako ako aj v predpredaji na staniciach.

Zmenou v radení vlakov reaguje súkromný dopravca na stále vyšší počet cestujúcich v žltých expresoch, ktorý aktualne medziročne stúpol na linke medzi Bratislavou a Košicami až o 25%.

Po dlhých úvahách sme dali prednosť riešeniu, ktoré nám umožní do decembra operatívne navýšiť kapacitu vlakov, čo vzhľadom na kapacitu hlavnej stanice v Bratislave nie je do konca platnosti súčasného cestovného poriadku možné. Cestujúcim budeme vo všetkých vozňoch ponúkať naše štandardné občerstvenie z palubného menu s donáškou na miesto, vrátane kávy zadarmo v neobmedzenom množstve. Objednať si budú môcť napr. sushi, šaláty, zákusky, nápoje a ďalšie položky za výhodné ceny," hovorí Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

RegioJet_sluzby_obcerstvenie

Medzinárodné expresy RegioJet zo Slovenska do Českej republiky prepravili viac ako 400 tisíc cestujúcich.

O medzinárodnú vlakovú dopravu medzi Košicami, Tatrami a Prahou, resp. Zvolenom, Banskou Bystricou a Prahou bol mimoriadne veľký záujem. Na Slovenskom úseku sa týmito vlakmi za prvý polrok odviezlo viac ako 400 tisíc cestujúcich. Za úspechom RegioJetu na tejto linke sú najmä nízke ceny, ktoré sa po jeho vstupe na linku niekoľkonásobne znížili. Cestujúci dnes môžu medzi Košicami a Prahou cestovať už za € 10,- a to pri použití všetkých doplnkových služieb RegioJetu ako káva a ďalšie nápoje zadarmo, či miestenka v cene lístka.

Koncom minulého roka predĺžil RegioJet linku z Prahy, ktorá pôvodne končila v Martine, až do stredoslovenskej Banskej Bystrice a Zvolena. Rovnako zaviedol aj každodennú prevádzku nočných spojov medzi Košicami a Prahou, na ktoré začal nasadzovať lôžkové a ležadlové vozne.

RegioJet od decembra plánuje rovnako otvoriť aj novú linku na Slovensko. Jednalo by sa o medzinárodný expres z Bratislavy do Brna, Pardubíc, Prahy a späť. Žlté expresy majú podľa plánov vychádzať z Bratislavy v ranných hodinách. Naspäť sa vrátia večer.

Vlaky do Prahy budú poskytovať rovnaký rozsah služieb ako ostatné expresné vlakové linky RegioJet. To znamená napríklad zadarmo taliansku kávu Illy v neobmedzenom množstve a ďalšie nápoje v cene lístka, kvalitné občerstvenie za výhodné ceny, stevardku v každom vozni, ktorá sa stará o pohodlie cestujúcich, dennú tlač, zábavný portál, miestenku v cene lístka, Wi-Fi pripojenie na internet a ďalšie služby.

Regionálna vlaková linka do Komárna, ktorú prevádzkuje RegioJet vo verejnom záujme, prepravila za prvý polrok 1,31 milióna cestujúcich

Oproti minulému roku to je nárast o 9%. Počet cestujúcich na tejto linke rastie každým mesiacom. Od začiatku prevádzky v roku 2012 sa počet cestujúcich na trase strojnásobil oproti roku 2011, kedy dopravu na trati zabezpečoval štátny dopravca.

Počas leta očakáva RegioJet ešte vyšší záujem o vlaky do podunajských obcí, nakoľko sa v nich nachádzajú viaceré termálne kúpaliska, kam sa chodievajú ľudia schladiť počas horúcich letných dní. RegioJet pre týchto cestujúcich zaviedol ponuku špeciálnych lístkov Thermalpass, ktoré v sebe zahŕňajú spiatočnú cestu žltým vlakom do Dunajskej Stredy, alebo Veľkého Medera, dopravu medzi stanicou a vstupnou bránou kúpaliska prostredníctvom miestneho turistického vláčika a celodenný vstup na termálne kúpalisko. Ceny Thermalpassov pre dospelého začínajú na € 9,50.

Všetky žlté vlaky prepravili počas prvého polroka v SR a ČR 3,6 milióna cestujúcich – z toho viac ako 2 milióny na Slovensku

Od januára do júna 2016 prepravili všetky žlté vlaky RegioJet 3,6 milióna cestujúcich. Jedná sa o medziročný nárast o viac ako 20%. Za nárastom vidí RegioJet okrem otvárania nových liniek a posilňovania súčasných spojení o ďalšie vozne aj prilákanie nových cestujúcich z áut vďaka kvalitným službám a nízkym cenám. RegioJet momentálne prevádzkuje 5 vlakových liniek.

RegioJet_palubny_personal

RegioJet otvoril na Slovensku dve nové pobočky – v Bratislave a Liptovskom Mikuláši

RegioJet otvoril v pondelok 4. 7. 2016 pod Mostom SNP, významným turistickým bodom Bratislavy, predajňu cestovných lístkov, s ktorou do budúcna počíta aj ako s informačným centrom pre turistov.

Pobočka pod Mostom SNP bude poskytovať široký rozsah služieb. Okrem cestovných lístkov na vlaky a autobusy RegioJet si v nej budú môcť cestujúci zakúpiť cestovné lístky iných dopravcov, zapojených v systéme elektronického predaja AMS. Veľkou výhodou bude predaj cestovných lístkov na viedenskú MHD, ktoré sa dajú zaplatiť aj platobnou kartou,“ hovorí riaditeľka autobusov RegioJet Ivana KAŠICKÁ.

Vzhľadom na výbornú lokalitu v historickom jadre Bratislavy chce RegioJet postupne upraviť pobočku na turistické centrum. Okrem poskytnutia informácii by tu mali turisti ale aj obyvatelia Bratislavy zakúpiť lístky na rôzne kultúrne podujatia, festivaly, do galérií či divadla.

Otváracia doba novej pobočky bude každý deň od 7:00-19: 45, s prestávkou od 13:00-13:30 a 17:00-17:15.

Novú pobočku otvoril RegioJet aj v Liptovskom Mikuláši, kde sa cestujúci mohli donedávna stretnúť iba s mobilnými predajcami. Nachádza sa priamo na železničnej stanici vedľa okienok ZSSK.
Otváracia doba novej pobočky je denne od 6:45 - 19:15, s prestávkou od 12:00 - 12:30 a 15:30 - 16:00