26.08.2016, Autobusy CZ

Zlínsko o víkendu hostí tradiční automobilový závod Barum Rally, který tradičně ovlivní i autobusovou dopravu v krajském městě. Autobusy RegioJet nebudou v pátek 26. 8. 2016 od 15.01 hodin do půlnoci zastavovat na autobusovém nádraží, ale v Hradské ulici. Omezení se dotkne linek na trasách Zlín – Brno a také Zlín – Olomouc.

RegioJet Irizar i8 logo

Uzavírka autobusového nádraží ovlivní provoz několika spojů RegioJet a to při odjezdu i příjezdu do výchomoravské metropole. Na lince Zlín – Brno budou z Hradské ulice odjíždět spoje v 17:00 a v 19:00, na lince Zlín – Olomouc pak v 16:25 a 18:25. Autobusy tedy budou z mimořádné zastávky odjíždět podle platného jízdního řádu. Na provizorní nástupiště v této ulici pak přijede celkem šest spojů RegioJet – tři odpolední a podvečerní spoje z Brna a stejný počet potom na lince z Olomouce.

Spoje s příjezdy/odjezdy z Hradecké ulice:

  • Brno → Zlín: 15:00, 18:00 a 20:00
  • Zlín → Brno: 17:00 a 19:00
  • Olomouc → Zlín: 16:15, 18:15 a 20:15
  • Zlín → Olomouc: 17:00 a 19:00

"Na omezení dopravy klienty upozorňujeme s předstihem už při nákupu jízdenky v našem rezervačním systému na webu. Informace o pátečním omezení jsme umístili také na naše webové stránky, kde cestující najdou i přehlednou mapku, jak se na provizorní nástupiště v Hradské ulici dostat dne. O uzavírce klienty informují také prodejci našich jízdenek," říká ředitelka autobusové dopravy RegioJet Ivana Kašická.

Autobusové nádraží a stanoviště v Hradské ulici jsou od sebe vzdálené přibližně deset minut chůze, takže i v případě, že si klient mimořádnost neuvědomí, měl by se stihnout včas přesunout. "V případě, že klient kvůli tomu svůj spoj nestihne, dáme mu možnost si jízdenku zdarma přerezervovat na jiný čas nebo ji stornovat," popisuje Ivana Kašická. Omezení se týkají pouze pátečního provozu, o víkendu budou autobusy už odjíždět standardně ze zlínského autobusového nádraží.