08.12.2016, Vlaky Regiojet CZ

První spoj pro cestující na trase Praha – Brno – Břeclav – Bratislava pojede již v sobotu jako mimořádný vlakový spoj s odjezdem z Prahy hl. n. ve 14.40 hodin.

RegioJet_Vectron_vlakova_suprava

Od neděle 11. prosince 2016 spojí nově pravidelné dálkové vlaky RegioJet až 3x denně v každém směru Prahu s Brnem a Břeclaví – z toho 2x denně v každém směru Bratislavu s Prahou a Brnem a 1x denně v každém směru Prahu s Hodonínem, Moravským Pískem a Starým Městem.

V sobotu pojede úplně první spoj pro veřejnost z Prahy do Brna a Bratislavy

Úplně první spoj pro veřejnost na trase Praha – Brno – Břeclav – Bratislava nicméně vyjede už o den dříve – v sobotu 10. 12. 2016. Tento spoj bude z Prahy hl. n. odjíždět ve 14.40 hodin, z Brna hl. n. v 17.14 hodin, z Břeclavi v 17.46 a do Bratislavy pak dorazí v 18.35 hodin. Jízdenky na tento mimořádný spoj jsou v prodeji přes internetové stránky dopravce RegioJet nebo na prodejních místech RegioJet a STUDENT AGENCY v České republice a ve Slovenské republice. Jedná se o úplně první příležitost, jak dojet vlakem RegioJet z Prahy do Bratislavy.

Tisíce prodaných jízdenek na nové spoje

RegioJet od zahájení prodeje do dnešního dne již prodal tisíce jízdenek na nové spoje. Například v neděli je již prakticky vyprodán odpolední spoj z Prahy do Brna a Bratislavy s odjezdem v 15.19 hodin z Prahy, dobře se prodávají jízdenky také na další spoje.

Ceny jízdenek na trase Brno – Praha při platbě z kreditové jízdenky jsou ve třídě STANDARD 175 Kč – a to až do doby odjezdu spoje, při platbě ostatními způsoby 219 Kč – a to včetně rezervace místa a veškerého servisu, jako je například káva zdarma, denní tisk či internetové připojení. Kreditová jízdenka je přitom dostupná všem - je doživotně zdarma a jedná se pouze o jednoduchou registraci na internetu, která umožňuje cenově výhodnější cestování a další výhody, jako je možnost bezplatného storna až 15 minut před odjezdem a například v autobusech Brno – Praha využívá většina pravidelných cestujících. Ve třídě RELAX, která nabízí vyšší komfort cestování než běžná první třída pak cena jízdenky z Brna do Prahy bude 299 Kč.

Jízdenky na trase Bratislava – Praha pak v cenově nejvýhodnější třídě STANDARD s veškerým palubním servisem stojí 394 Kč při platbě kreditovou jízdenkou a 399 Kč při platbě ostatními způsoby. Ve třídě RELAX odpovídající první třídě pak jízdné činí 499 Kč a v prémiové třídě BUSINESS 599 Kč.

Na trase Hodonín – Praha a Moravský Písek - Praha pak v cenově nejvýhodnější třídě STANDARD s veškerým palubním servisem stojí 255 Kč při platbě kreditovou jízdenkou a 319 Kč při platbě ostatními způsoby. Ve třídě RELAX odpovídající první třídě pak jízdné činí 430 Kč a v prémiové třídě BUSINESS 510 Kč. Veškeré ceny jsou platné do doby odjezdu spoje a v čase se nemění.

Zákazníkům nabídnou vlaky RegioJet veškerý servis, který cestující znají z ostatních tras:

  • Rezervace a garance místa k sezení zdarma vždy součástí jízdenky
  • Značková káva Illy zdarma v průběhu celé cesty
  • Balená voda a další nápoje na úvod cesty zdarma – mátový čaj či mošt a překapávaná káva z vozíku
  • Denní a další tisk zdarma
  • Dětská herna s promítáním dětských filmů
  • Další palubní služby včetně obsluhy stevarda v každém voze

Samozřejmostí bude připojení k internetu zdarma – a to prostřednictvím až 5x výkonnější technologie využívající přibližně 20 datových karet a kombinující příjem signálu od několika operátorů zajišťující vysokou stabilitu internetového připojení.

Rozsah spojení pro rok 2017 je začátek – už v následujícím roce plánujeme počet spojů výrazně navýšit a naším cílem je postupně jezdit vlaky mezi Prahou a Brnem v hodinovém intervalu,“ říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet.

Jízdní řád ideální pro služební i soukromé cesty do Prahy, Brna, Bratislavy a dalších měst

Vlaky RegioJet mají sestavený jízdní řád mezi Bratislavou, Brnem, Břeclaví a Prahou tak, aby nabídly ideální spojení jak pro ty, kdo jedou na služební cesty, tak pro dojíždějící studenty či výletníky. Z hlediska jízdní doby  jde o rychlé spojení například Praha – Bratislava za 3 hodiny 56 minut a Praha – Brno za 2 hodiny 32 minut. I díky tomu hodlá RegioJet oslovit zejména ty, kteří stále využívají na trase Praha – Brno – Bratislava automobilovou dopravu – například pro služební cesty.

Od prosince by měly vlaky RegioJet ve směru Bratislava – Břeclav – Brno - Praha nabídnout ranní spoj s odjezdem z Bratislavy v 5.45, z Břeclavi v 6.35, z Brna v 7.09 a s příjezdem do Prahy v 9.42 hodin. Ve stejném směru pojede také odpolední spoj s odjezdem z Bratislavy v 15.26, z Břeclavi v 16.33, z Brna v 17.09 a s příjezdem do Prahy v 19.42 hodin.

V opačném směru Praha – Brno – Břeclav – Bratislava pak se jedná o dopolední spoj s odjezdem z Prahy v 7.19, s příjezdem do Brna v 9:51, do Břeclavi v 10.22 a do Bratislavy v 11.12 hodin. Ve stejné trase pojede také odpolední spoj s odjezdem z Prahy v 15.19 a příjezdem do Brna v 17.51, do Břeclavi v 18.22 a do Bratislavy v 19.12 hodin.

Kromě toho se RegioJet připravuje zavést ranní spoj v trase Staré Město – Hodonín – Břeclav – Brno – Praha s odjezdem ve 4.44 hodin ze Starého Města, v 5:05 h Hodonína, v 5.33 z Břeclavi, v 6.09 z Brna a s příjezdem do Prahy v 8.47 hodin.

V opačném směru pak by spoj RegioJet měl odjíždět z Prahy v 17.19 s příjezdem do Brna v 19.51, do Břeclavi ve 20.25, do Hodonína v 20.54 a do Starého Města ve 21.14.

RegioJet_palubny_personal

Na dalších trasách spoje ve stejném rozsahu

Kromě nových šesti spojů na trase Praha – Brno – Bratislava / Staré Město a zpět bude i v novém jízdním řádu provozovat RegioJet spoje na dosavadních trasách de facto v nezměněném rozsahu. To znamená 22 spojů denně dohromady v obou směrech mezi Prahou a Ostravskem, dva spoje (denní a noční) v každém směru mezi Prahou a Košicemi, 1x denně v každém směru na trase Praha – Olomouc – Přerov – Otrokovice – Staré Město a zpět a 1x denně v každém směru z Prahy do slovenské Žiliny a Martina s návazným autobusovým spojem do Banské Bystrice a Zvolena. Na Slovensku pak vyjedou vnitrostátní vlakové spoje 3x denně v každém směru na trasu Bratislava – Žilina – Košice a zpět.

Společně s novými 6 dálkovými spoji tak bude RegioJet od 11. 12. provozovat celkem  34 dálkových spojů denně a současně přibližně 50 spojů celkem na regionální trase na jižním Slovensku Bratislava – Komárno a zpět. Například v letošním roce počet cestujících ve vlacích RegioJet roste průměrně o cca 25 % a celkem plánuje RegioJet ve vlacích přepravit více než 8 milionů cestujících.

Aleš ONDRŮJ
tiskový mluvčí
tel.: +420 603 523 053
e-mail: ales.ondruj@studentagency.cz