17.12.2016, Autobusy CZ

Autobusový dopravce RegioJet předpokládá po dnešním zprovoznění zbývajícího úseku dálnice D8 možnost zrychlení svých autobusových spojů na trase Praha - Drážďany - Berlín, a to až v rozsahu 20 - 30 minut.

RegioJet Irizar i8 predná maska

Autobusy RegioJet by tak mezi pražským autobusovým nádražím Florenc a berlínským stanovištěm u nádraží Berlin - Südkreuz mohly mít jízdní dobu 4.00 - 4.10 hodin. 

"Budeme tak moci nabídnout o 10-15 minut rychlejší spojení, než dnes nabízejí na stejné trase vlaky, navíc za mnohem výhodnější ceny. Zrychlení se bude samozřejmě týkat také trasy Praha - Drážďany, kde všechny naše spoje do a z Berlína také zastavují", říká Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

RegioJet bude po dnešním otevření dálnice D8 do konce roku provoz vyhodnocovat a pokud se potvrdí provozní předpoklady o možnosti zkrácení jízdní doby, přistoupí na začátku příštího roku k úpravě jízdního řádu.

Linka Praha - Drážďany - Berlín patří mezi nejrychleji rostoucí autobusové linky RegioJet.

Dopravce na ní denně provozuje celkem 16 spojů denně - 8 v každém směru. Na linku jsou nasazovány nejnovější autobusy Irizar i8 se systémem palubní zábavy Fun and Relax s individuálními obrazovkami v sedačkách.

Aleš ONDRŮJ
tiskový mluvčí
tel.: +420 603 523 053
e-mail: ales.ondruj@studentagency.cz