22.03.2016, Autobusy CZ, Letenky CZ

V návaznosti na dnešní teroristické útoky v Bruselu přinášíme souhrnné stanovisko k provozu mezinárodní autobusové linky STUDENT AGENCY na lince Praha - Brusel - Londýn a také k vývoji situace pro klienty, kteří mají do Bruselu odcestovat letecky.

Autobusová doprava
Autobusový dopravce STUDENT AGENCY, který provozuje denně spojení Praha - Brusel - Londýn a zpět, začal okamžitě řešit aktuální provoz autobusové linky přes Brusel.

Vzhledem k tomu, že bruselské nádraží je uzavřené, budeme zastavovat na náhradní autobusové zastávce poblíž Bruselu. Všechny klienty, kterých se to týká, budeme o podrobnostech sami aktivně informovat. Opatření se týká spoje, který z Bruselu do Prahy odjíždí v 18:30, a také autobusu, který odjíždí v opačném směru z Prahy do Bruselu a Londýna dnes v 17:30.

Klientům, kteří se dnes odpoledne mají cestovat do anebo z Bruselu, nabízíme možnost stornování nebo přerezervování jízdenky zdarma. V dalších dnech mohou klienti rušit svoje jízdenky podle platných podmínek. Cestujících z a do Londýna se omezení netýkají.

Letenky
Bruselské letiště bylo uzavřeno a s největší pravděpodobností dojde ke zrušení nebo omezení letů v nejbližších hodinách. Svoje dnešní lety už zrušily ČSA i Brussels Airlines, obě aerolinky svým zákazníkům umožňují překnihování na jinou destinaci nebo vrácení peněz. S konkrétními podmínky seznámí klienty STUDENT AGENCY jejich prodejce letenky. Situaci intenzivně sledujeme a budeme se držet pokynů aerolinek a letiště a samozřejmě o nich informovat naše klienty.

Podobné události vždy ovlivní zájem o danou destinaci, v nejbližších hodinách proto očekáváme propad zájmu o letenky do Bruselu v desítkách procent. Další vývoj bude závislý na bezpečnostní situaci v zemi. Brusel patří mezi velmi významné destinace pro turisty i korporátní klientelu, která do metropole míří kvůli podnikání nebo politice.