15.05.2017, Autobusy CZ

Nabídnou ideální spojení jak pro turisty mezi bavorským Pasovem a Prahou, tak pro ty, kdo dojíždějí z Vimperku a Strakonic do hlavního města například za studiem či za prací

Autobusy RegioJet odstartují v pondělí 12. 6. 2017 na nové lince spojující denně Prahu  jihočeskými Strakonicemi, Vimperkem a také bavorskými městy Freyung a Pasov. Po trase zastaví také v Příbrami, které rovněž nabídnou nové přímé spojení na jih Čech a do Bavorska. V případě všech zastávek na nové lince se bude jednat o premiéru zcela nového spojení luxusními autobusy RegioJet – s plným servisem s obsluhou stevardkou, s horkými nápoji a denním tiskem zdarma a ve stylu Fun&Relax s internetem zdarma a individuálními obrazovkami s možností sledování filmů či poslechem hudby v každé ze sedaček.

Linka Praha – Příbram – Strakonice – Vimperk - Pasov a zpět je po zahájení prodeje jízdenek do chorvatského Splitu a provozu nových vnitrostátních linek do Špindlerova Mlýna a Náchoda další z nových tras, kam v rámci letošní expanze žluté autobusy RegioJet vyjedou. Nové linky jsou charakteristické především tím, že poprvé zamíří do zcela nových míst, kam doposud autobusy RegioJet nejezdily – jako jsou důležitá turistická a regionální centra v rámci České republiky mimo krajská města. V případě linky Praha – Strakonice – Vimperk – Pasov se navíc jedná o výrazný nárůst komfortu cestování také mezi Českou republikou a bavorským Pasovem – městem na Dunaji, které je atraktivním celoročním cílem pro turisty – ať už z České republiky nebo z dalších zemí.

RegioJet Irizar i8 foto: Martin Žarnovický

Linka z Prahy do Strakonic, Vimperku a Pasova bude v Praze vyjíždět z autobusového stanoviště Praha – Na Knížecí, v Příbrami, Strakonicích, Vimperku a Freyungu zastaví na místních autobusových nádražích; v Pasově pak u hlavního vlakového nádraží Passau Hbf., které bude konečnou zastávkou spoje. Jízdní řád je přitom nastaven tak, aby ve směru z Prahy do Strakonice, Vimperku a Pasova odjížděl spoj ráno denně v 8.00 hodin z Prahy (stanoviště Na Knížecí) – s příjezdem do Pasova Hbf. v 11:50 a v opačném směru pak s odjezdem z Pasova v 16.00 hodin a příjezdem do Prahy v 19.50. Kromě turistických cest je jízdní řád postaven tak, aby byl ideální také například pro cesty v neděli večer do Prahy – pro ty, kdo dojíždějí do zaměstnání nebo za studiem.

Ceny jízdenek na trase Praha – Strakonice začínají s Kreditovou jízdenkou na 90 Kč, na trase Praha – Vimperk pak na ceně 120 Kč a v případě trasy Praha / Příbram – Pasov pak na 389 Kč.  Přeprava autobusy RegioJet je možná také v dalších úsecích na lince, jako je například Vimperk – Strakonice apod. Jízdenky není možné koupit pouze pro úseky Praha – Příbram a Pasova – Freyung.

„Stále analyzujeme nové příležitosti a destinace, kam bychom mohli se žlutými autobusy začít jezdit. Jen v letošním roce jsme si letos naplánovali spuštění více než pěti nových linek. V tuto chvíli již běží provoz či prodej jízdenek například na novou linku z Prahy do Špindlerova Mlýna, Náchoda či Klatov. V rámci mezinárodních destinací si s námi již mohou cestující naplánovat dovolenou do chorvatských měst Split, Trogir či Zadar, kam letos poprvé spustíme provoz sezónní linky k moři. Nyní spouštíme předprodej jízdenek do bavorského města Pasov - celoroční atraktivní cíl pro turisty, stejně jako pro cestující ze Strakonic či Vimperku. Kromě výše uvedených linek plánujeme spuštění linek na východ Evropy  - do rumunských měst Arad a Temešvár či západoukrajinského Lvova,“ říká Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusů RegioJet.

Na lince Praha – Strakonice – Vimperk - Pasov budou nasazeny špičkové autobusy Irizar ve stylu Fun&Relax s internetem zdarma a individuálními obrazovkami s možností sledování filmů či poslechem hudby v každé ze sedaček. Servis bude přitom probíhat s  plným rozsahem palubních služeb – včetně podávání horkých nápojů zdarma a prodeje drobného občerstvení. Na palubě bude během cesty přítomna stevardka či stevard a kromě internetu zdarma a možnosti sledování filmů, dostanou cestující nabídku denního a dalšího tisku.

Jízdenky na nové spoje jdou do prodeje v tomto týdnu – a to jak přes internetové stránky www.regiojet.cz nebo www.regiojet.sk, stejně jako na všech prodejních místech RegioJet a STUDENT AGENCY v České republice a na Slovensku a současně u smluvních prodejních partnerů, kteří prodávají jízdenky na mezinárodní autobusové spoje RegioJet.

Autobusy RegioJet přepravily v roce 2016 rekordních 8,45 milionů cestujících. To je meziročně o více než půl milionu cestujících více než v roce 2015, kdy žluté autobusy přepravily celkem 7,87 miliónu cestujících. Dohromady s vlakovými spoji RegioJet pak v celé žluté síti v roce 2016 cestovalo téměř 16 milionů cestujících. Dalšími autobusovými linkami, na kterých RegioJet v dohledné době plánuje zahájit provoz a prodej jízdenek jsou: Praha – Náchod, Praha – Přeštice – Švihov – Klatovy a Praha – Bratislava – Szeged – Arad – Temešvár (Rumunsko) a Praha – Bratislava - Split (Chorvatsko).