14.04.2017, Vlaky Regiojet CZ

RegioJet během velikonočních svátků posílil desítky svých vlakových a autobusových spojů.

Vlaky zažívají extrémní nápor cestujících na všech našich linkách, množství spojů je vyprodáno do zcela posledního místa, a to i přesto, že jsme do provozu nasadili téměř všechny naše kapacity. Aktuálně do prodeje uvolňujeme poslední vozy z depa. Množství vlaků jsme kapacitně posílili až o 50%.

Např. na trase z Prahy přes Ostravu do Košic nabízí RegioJet aktuálně největší přepravní kapacitu ze všech dopravců. Zatímco obvykle nasazujeme na tuto linku 8-vozové soupravy, o svátcích jezdí vlaky i 12-vozové. Na noční spoje z Prahy do Košic dokonce nasadíme až rekordně dlouhou, 15-vozovou soupravu. Ta přepraví více než 700 cestujících.
Během dnešního dne navýšil RegioJet kapacitu svých vlaků o více než 1000 míst, během celé velké noci plánujeme převézt pouze ve vlacích celkově až o 5 000 cestujících více.

RegioJet_palubny_personal
Extrémní nápor zažívají i naše autobusy. Celkově jsme na naše linky přidali desítky posilových spojů, a to na většině linek. Některé spoje jsou dokonce až tak vytížené, že jsme na ně místo jednoho autobusu nasadili až čtyři, ani to však z velké části nedostačuje, proto nevylučujeme přidání dalších spojů.

Na všech linkách jsou aktuálně v prodeji poslední volná místa. Očekáváme, že drtivá většina našich vlaků a autobusů bude vyprodána do posledního místa, a proto se snažíme do provozu nasadit všechny naše kapacity, proto není vyloučeno, že těsně před odjezdem spoje přijde ještě k jeho dalšímu kapacitnímu posílení. Všichni dispečeři RegioJetu se pro to aktuálně snaží udělat maximum. Každopádně, jakmile přidáme do soupravy další vůz, nebo nasadíme další autobus, bývá během několika minut vyprodaný. Cestujícím proto doporučujeme neustále sledovat náš rezervační systém dostupný na www.regiojet.cz.

Martin ŽARNOVICKÝ
Oddělení PR a komunikace
martin.zarnovicky@regiojet.cz
mobil: +421 940 435 624