06.03.2017, Autobusy CZ

Jízdní doba mezi autobusovým nádražím Praha - Florenc a stanicí Berlín Südkreuz, což je současně také vlakové nádraží s přípojem na linky městské železnice (S-Bahn) a další spoje s nejlepší dostupností do centra bude nově činit u nejrychlejších spojů 4 hodiny 15 minut. Na trase Praha - Drážďany to pak bude od 1 hodiny 55 minut.

RegioJet Irizar i8 foto: Martin Žarnovický

Autobusy se tak stanou rychlejší na trase z Prahy do Berlína než aktuální vlakové spoje, které rovněž zajišťují spojení mezi Prahou a železniční stanicí Berlín Südkreuz a jejichž jízdní doba činí 4 hodiny 22 minut. Současně autobusy nabízejí většinou výhodnější ceny pro cestování mezi oběma metropolemi a současně další palubní servis, jako je denní tisk zdarma, horké nápoje zdarma, možnost sledování filmů či poslechu hudby z individuálních obrazovek v sedačkách a příjem internetu zdarma na území České republiky.

Zkrácení jízdních dob navazuje na analýzu jízdních dob po otevření zbývajícího úseku dálnice D8 v závěru loňského roku.

Linka Praha - Berlín je jedna z nejúspěšnějších mezinárodních linek autobusů RegioJet. Dopravce na ní v loňském roce přepravil téměř 220 tisíc mezinárodních cestujících, což představuje meziroční nárůst téměř o 15 %.
Dalších 54 tisíc cestujících (nárůst o 519 %) cestovalo jako vnitrostátní cestující na vnitroněmeckém úseku Drážďany - Berlín, kde autobusy RegioJet stále více a více rozšiřuji počty cestujících, kteří dávají i ve vnitrostátní německé autobusové dopravě přednost službám a žlutému servisu RegioJet.

RegioJet provozuje spoje mezi Prahou a Berlínem až 8x denně v každém směru a nasazuje na ně nejnovější autobusy Irizar I8.

 

Aleš ONDRŮJ
tiskový mluvčí
tel.: +420 603 523 053
e-mail: ales.ondruj@studentagency.cz