24.03.2017, Autobusy CZ

Od dnešního dne startuje autobusový dopravce RegioJet prodej jízdenek na novou sezónní autobusovou linku do Chorvatska: Praha – Brno – Bratislava – Vídeň – Split. Žluté autobusy budou od pátku 26. května do 1. října 2016 jedenkrát týdně spojovat Českou republiku a Slovensko s chorvatským pobřežím.

RegioJet Irizar i8 predná maska

Jízdní řád je nastaven tak, aby co nejlépe odpovídal potřebám českým a slovenským dovolenkářům a cestovním kancelářím organizujícím pobyty českých a slovenských klientů na chorvatském pobřeží. Z Prahy (16:00), Brna (18:40) a Bratislavy (20:30) bude autobus RegioJet odjíždět do Chorvatska v pátek v odpoledních resp. podvečerních hodinách a do Splitu bude mít příjezd druhý den ráno v sobotu – v 9:45. Zpět pak ze Splitu pojede autobus RegioJet v sobotu ve 20:30 a příjezd do Bratislavy (9:45), Brna (11:35) a Prahy (14:15) bude následující den v neděli. Jízdní řád tak odpovídá termínu, kdy se v Chorvatsku v sobotu mění dovolenkové turnusy a díky odjezdu v sobotu až ve večerních hodinách dává možnost strávit ještě celý tento den dovolenkovým pobytem.  Kromě Splitu zastaví na chorvatském pobřeží autobusy RegioJet také v Zadaru, Sukošanu, Biogradu, Pakoštane, Vodicích, Šibeniku, Primoštenu, Trogiru a v zastávce Kaštela.

Prodej jízdenek startuje dnes a ceny jízdného jsou následující:

                                                                       JEDNOSMĚRNÉ                      ZPÁTEČNÍ

 

Praha – Zadar – Trogir                                      1540 Kč                                   2590 Kč
Toto je cena i pro destinace: Sukošan, Biograd na Moru, Pakoštane, Vodice, Šibenik, Primošten

Praha – Kaštela – Split                                     1640 Kč                                   2690 Kč

Brno – Zadar – Trogir                                       1390 Kč                                   2290 Kč
Toto je cena i pro destinace: Sukošan, Biograd na Moru, Pakoštane, Vodice, Šibenik, Primošten

Brno – Kaštela – Split                                       1490 Kč                                   2390 Kč

Bratislava / Vídeň – Zadar – Trogir                    43 Eur                                      74 Eur
Toto je cena i pro destinace: Sukošan, Biograd na Moru, Pakoštane, Vodice, Šibenik, Primošten

Bratislava / Vídeň – Kaštela – Split                    47 Eur                                      80 Eur

Cestující, kteří si zároveň zakoupí zájezd přes Dovolena.cz – člena skupiny STUDENT AGENCY, budou mít nabídku autobusových jízdenek na novou linku do Chorvatska se slevou.

Na všechny nové spoje budou nasazeny autobusy ve stylu Fun&Relax s individuálními obrazovkami v sedačkách s možností sledování filmů, poslechem hudby a další zábavou. Součástí bude tak standardní palubní servis RegioJet zajišťovaný stevardkou či stevardem včetně horkých nápojů zdarma nabídky denního a dalšího tisku a také internet zdarma.

„Chorvatsko je dlouhodobou stálicí nejpopulárnějších dovolených pro turisty z České republiky a Slovenska. V letošním roce v rámci zahájení prodejů na novou letní sezónu jsme u tzv. First Minute zájezdů zaznamenali vice než 30% nárůst poptávky po dovolených do Chorvatska,“ říká Eva Sedlmajerová, ředitelka prodejce dovolených a zájezdů Dovolena.cz.

Jízdenky na nové spoje jsou v prodeji od dnešního dne – a to jak přes internetové stránky www.regiojet.cz nebo www.regiojet.sk, stejně jako na všech prodejních místech RegioJet a STUDENT AGENCY v České republice a na Slovensku a současně u smluvních prodejních partnerů v ČR, SR, Rakousku a dalších zemích, kteří prodávají jízdenky na mezinárodní autobusové spoje RegioJet.

Autobusy RegioJet přepravily v roce 2016 na mezinárodních linkách z ČR a SR celkem 1,87 milionů cestujících. To je meziročně o 350 tisíc cestujících (23 %) více než v roce 2015, kdy na mezinárodních linkách přepravily celkem 1,52 miliónu cestujících. Nejrychleji ze všech linek rostla mezinárodní linka Praha – Berlín, kde autobusy RegioJet v roce 2016 přepravily celkem 218 tisíc cestujících. To je o 14,5 % více než v roce 2015, kdy na lince z Prahy do Berlína a zpět přepravily 190,5 tisíc cestujících.

 

Aleš ONDRŮJ
tiskový mluvčí
tel.: +420 603 523 053
e-mail: ales.ondruj@studentagency.cz