26.04.2017, Vlaky Regiojet SK

Dnes ráno, kolem 5.00 hodin, vjel - zatím z nezjištěných příčin osobnímu vlaku 4306 (Komárno - Bratislava) do cesty na želzničním přejezdu dodávkový automobil.

K nehodě došlo na železničním přejezdu v úseku mezi Zlatnou na Ostrove a Zemianskou Olčou, kde podle všeho řidič automobilu nedal zatím z nezjištěných příčin přednost projíždějícímu vlaku. Železniční přejezd je označen výstražnými kříži a značkou stop a již v loňském roce došlo na tomto přejezdu k závažnému střetu osobního vlaku s kamionem.

Podle prvotních informací se dnešní střet obešel naštěstí bez zranění na straně cestujících a zaměstnanců RegioJet, záchranná služba odvezla k ošetření řidiče automobilu. Na vlakové soupravě je po prvním ohledání poškozeno spřáhlo a přední spodní část kolem spřáhla - nicméně souprava by měla být pojízdná a nedošlo ani k jejímu vykolejení. Na místě zasahovali přislušníci Hasičského záchranného sboru, kteří zajistili také převoz cestujících vlaku do nejbližší stanice.

V místě bude do vyšetření a odstranění následků nehody zavedena náhradní autobusová doprava. Cestujícím se omlouváme za komplikace a způsobená omezení.

Železniční trať Komárno - Bratislava patří mezi vysoce frekventované jednokolejné železniční trati na Slovensku. Jen v loňském roce se zde na železničních přejezdech staly nehody - všechny ze zavinění na straně řidičů - které způsobily uhrnné škody vyšší než 4 miliony EUR a vedly bohužel ke zranění a také ke ztrátám na lidských životech. V této souvislosti RegioJet upozornil na potřebu zvýšení zabezpečení železničních přejezdů na této frekventované trati.

Aleš ONDRŮJ
tiskový mluvčí
ales.ondruj@studentagency.cz
+420 603 523 053