21.06.2017, Autobusy CZ

Autobusy RegioJet odstartují 28. června na nové lince spojující 3x týdně Prahu, Brno a Bratislavu s Aradem a Temešvárem v Rumunsku ale také s 3 destinacemi v Maďarsku, kde autobusy zastaví v Budapešti centru, v Budapešti na letišti Ference Liszta (Terminál 2) a v jihomaďarském městě Szeged.

Na zahájení prodeje dá DNES v odpoledních hodinách RegioJet do prodeje 500 jízdenek na trase z ČR a Slovenska do Aradu, Temešváru či jihomaďarského Szegedu za historicky nejnižší cenu – 99 Kč, resp. 3,9 EUR.

Tato cena platí pro jednosměrnou jízdenku buď ve směru tam či zpátky a pro cesty v období do konce měsíce července. Jízdenka se nedá stornovat či měnit a jejich prodej BUDE PROBÍHAT VÝHRADNĚ ON-LINE přes internetové stránky dopravce RegioJet.

Jak je uvedeno výše, počet je omezen na 500 kusů jednosměrných jízdenek.

„Chceme odstartovat provoz touto bezkonkurenční cenovou nabídkou a motivovat například mladé lidi, aby si udělali výlet do Rumunska, které se stává z hlediska turistiky vysoce atraktivní a poptávanou destinací. Návštěva historických měst Arad a Temešvár určitě stojí za to a tato akce by měla být velkou motivací vyrazit na prázdninový výlet,“ říká Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusů RegioJet.

Nová linka bude provozována jako spoj jedoucí přes den – s ranním odjezdem z Prahy (v 7.00 hodin), Brna (9:30 hodin) a dopoledním z Bratislavy (11:15 hodin) a s večerním příjezdem do Aradu (20:00) a Temešváru (20:55). V opačném směru pak podobně – ráno bude odjíždět autobus RegioJet z Temešváru (v 9:00 hodin) a z Aradu (v 10:00 hodin) s odpoledním příjezdem do Bratislavy (v 16:45 hodin) a večerním do Brna (v 18:30 hodin) a do Prahy (ve 21:00 hodin).

Linka bude provozována 3x týdně – ve směru do Rumunska vždy ve středu, pátek a neděli; v opačném směru z Rumunska pak v pondělí, čtvrtek a v sobotu.

„Otevření nové linky do Rumunska je součástí naší letošní expanze na vnitrostátních a mezinárodních linkách, kdy otevíráme řadu nových destinací, kam doposud autobusy RegioJet nejezdily,“ říká Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusové dopravy RegioJet a dodává: „Na konci května jsme spustili novou linku do chorvatského Splitu, která se setkala s tak velkou poptávkou, že u některých letních termínů jsme už přidali i posilové autobusy. Rumunsko je další nová mezinárodní destinace a v dohledné době připravujeme také ukrajinský Lvov. Vedle toho jezdí naše autobusy nově do Klatov, Špindlerova Mlýna, Náchoda a od 12. června jezdí také na lince do Strakonic, Vimperku a Pasova“.

Autobusová linka je v celé trase vedena po moderní dálniční infrastruktuře – právě proto umožňuje krátkou jízdní dobu. Její provoz a odbavení cestujících bude probíhat stejně jako na ostatních linkách RegioJet v rámci zemí Evropské unie. Cestujícím tak stačí platný občanský průkaz nebo případně cestovní pas.

Linka je vhodná jak pro volnočasové turistické cesty, tak i pro obchodní cesty, stejně jako například pro dojíždění za prací v rámci zemí EU. Nově vzniká přímé spojení na letiště v Budapešti, které je stále více populární zejména díky široké nabídce nízkonákladových letů. Turisticky velmi atraktivní je jak segedínským gulášem proslavený Szeged (4. největší maďarské město), tak metropole západního Rumunska – Arad a Temešvár.

Na lince Praha – Brno - Bratislava – Budapešť – Szeged – Arad - Temešvár budou nasazeny špičkové autobusy Irizar ve stylu Fun&Relax s internetem zdarma a individuálními obrazovkami s možností sledování filmů či poslechem hudby v každé ze sedaček. Servis bude přitom probíhat s  plným rozsahem palubních služeb – včetně podávání horkých nápojů zdarma a prodeje drobného občerstvení. Na palubě bude během cesty přítomna stevardka či stevard a kromě internetu zdarma a možnosti sledování filmů, dostanou cestující nabídku denního a dalšího tisku.

Jízdenky na nové spoje jdou do prodeje v tomto týdnu – a to jak přes internetové stránky www.regiojet.cz nebo www.regiojet.sk, stejně jako na všech prodejních místech RegioJet a STUDENT AGENCY v České republice a na Slovensku a současně u smluvních prodejních partnerů, kteří prodávají jízdenky na mezinárodní autobusové spoje RegioJet.

Autobusy RegioJet přepravily v roce 2016 rekordních 8,45 milionů cestujících. To je meziročně o více než půl milionu cestujících více než v roce 2015, kdy žluté autobusy přepravily celkem 7,87 miliónu cestujících. Dohromady s vlakovými spoji RegioJet pak v celé žluté síti v roce 2016 cestovalo téměř 16 milionů cestujících.

 

Aleš ONDRŮJ
Tiskový mluvčí
ales.ondruj@studentagency.cz
+420 603 523 053