03.07.2017, Autobusy CZ, Vlaky Regiojet SK

Možnost zajet se okoupat na víkend do Chorvatska za skvělou cenu bez dalších nákladů a únavného řízení

Nová autobusová linka RegioJet z Prahy, Brna a Bratislavy do chorvatského Splitu se setkala s nebývalým zájmem ze strany zákazníků. RegioJet proto na všechny spoje nasadil druhý posilový autobus.

„Zároveň předpokládáme, že těsně před pátečním odjezdem našeho spoje do Chorvatska a v sobotu večer v opačném směru bude vždy zbývat ještě několik volných míst v našich autobusech, která od tohoto týdne chceme nabídnout jako speciální last minute nabídku na víkendové koupání v moři“, říká Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

RegioJet tak spouští speciální nabídku last-minute víkendových zpátečních jízdenek z Prahy, Brna a Bratislavy do Chorvatska (všechny destinace) za jednotnou cenu 990 Kč resp. 39 EUR. Cestující se za tuto cenu mohou v pátek v podvečer vydat na cestu pohodlným autobusem RegioJet Fun&Relax s obrazovkami v sedačkách a dalšími službami do Chorvatska. Ráno v sobotu mezi 9.00 a 10.00 hodinou budou u Jadranu, kde mohou strávit celý den – například koupáním v moři a na pláži. Večer se pak po 20.00 hodině vydají opět autobusem RegioJet na cestu zpět s tím, že do Bratislavy, Brna a Prahy dorazí v průběhu neděle.

Nabídka je ideální pro ty, kdo se za atraktivní cenu chtějí zajet během víkendu na skok vykoupat v moři a užít si sobotu na slunečném jadranském pobřeží, aniž by museli řídit a vydávat další peníze za ubytování.

Detailnější podmínky prodeje last-minute zpátečních víkendových jízdenek do Chorvatska jsou následující:

  • Prodej akčních last-minute jízdenek do Chorvatska se spouští vždy ve čtvrtek a to na následující víkend – v případě dostupnosti míst v autobusech. Prodej probíhá prostřednictvím internetu.
  • Jízdenka je vždy zpáteční – a to v rámci jednoho víkendu. To znamená odjezd v pátek tam a návrat ze soboty na neděli. V Chorvatsku tak cestující mají celou volnou sobotu, nemusí si zajišťovat ubytování – noc stráví na palubě autobusu.
  • Platí pro odjezdy z Prahy, Brna a Bratislavy do kterékoli destinace na jadranském pobřeží za jednotnou cenu pro zpáteční jízdenku 990 Kč resp. 39 EUR.
  • Jízdenku nelze měnit nebo stornovat.
  • První termín spuštění prodeje bude tento čtvrtek – 6. 7. 2017, a to v případě dostupnosti volných míst na cesty o následujícím víkendu. Jízdenky se prodávají do vyčerpání volné kapacity spojů.

 „Jsme velmi potěšeni zájmem cestujících o naši novou linku do Chorvatska – a proto jsme operativně reagovali nasazením dalších kapacit. Ukazuje se, že rozšíření naší sítě směrem na jih a jihovýchod Evropy bylo dobré rozhodnutí,“ říká Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

„Velký zájem o autobusové spoje přisuzujeme i tomu, že Češi i v případě Chorvatska stále více volí dovolenou s kompletním odpočinkem během celé doby pobytu – tedy bez nutnosti řídit a strávit mnoho hodin řízením na úmorné cestě tam a zpět. Namísto toho si raději vyberou pohodlí moderního autobusu s veškerým servisem. Dovolená v Chorvatsku se také stále více stává trendy pro mladší zákazníky, kteří na rozdíl od rodin s dětmi necestují vlastním automobilem a dávají přednost zajištěné dopravě,“ doplňuje Eva Sedlmajerová, ředitelka Dovolena.cz od STUDENT AGENCY.

Žluté autobusy jezdí na lince do Splitu od pátku 26. května do 1. října 2017 a jedenkrát týdně spojují Českou republiku a Slovensko s chorvatským pobřežím. Jízdní řád je nastaven tak, aby co nejlépe odpovídal potřebám českým a slovenským dovolenkářům a cestovním kancelářím organizujícím pobyty českých a slovenských klientů na chorvatském pobřeží. Z Prahy (16:00), Brna (18:40) a Bratislavy (20:30) autobusy RegioJet odjíždějí do Chorvatska v pátek v odpoledních resp. podvečerních hodinách a do Splitu mají příjezd druhý den ráno v sobotu – v 9:45. Zpět pak ze Splitu jede autobus RegioJet v sobotu ve 20:30 a příjezd do Bratislavy (9:45), Brna (11:35) a Prahy (14:15) je následující den v neděli. Jízdní řád tak odpovídá termínům, kdy se v Chorvatsku v sobotu mění dovolenkové turnusy a díky odjezdu v sobotu až ve večerních hodinách dává možnost strávit ještě celý tento den dovolenkovým pobytem.  Kromě Splitu zastavují na chorvatském pobřeží autobusy RegioJet také v Zadaru, Sukošanu, Biogradu, Pakoštane, Vodicích, Šibeniku, Primoštenu, Trogiru a v zastávce Kaštela.

 

Aleš ONDRŮJ
Tiskový mluvčí
ales.ondruj@studentagency.cz
+420 603 523 053