02.08.2017, Vlaky Regiojet SK, Vlaky Regiojet CZ

Cez deň dopraví RegioJet na festival cestujúcich z Českej republiky, Žiliny a ďalších miest na strednom Slovensku. V noci im zabezpečí dopravu naspäť domov.

RegioJet_Vectron_vlakova_suprava

Kráľová Lehota v najbližších dňoch hostí letný festival CampFest, ktorý každoročne láka na stredné Slovensko tisícky návštevníkov.

Súkromný dopravca RegioJet sa tento rok rozhodol zlepšiť dopravu návštevníkov na toto podujatie a v spolupráci s organizátorom festivalu zabezpečí mimoriadnu dopravu až do Kráľovej Lehoty. Chceme tým priblížiť podujatie aj tým návštevníkom, ktorí nechcú cestovať autom ale uprednostňujú pohodlnejší vlak, príp. autom cestovať možnosť nemajú.

Žlté vlaky zastavia v Kráľovej Lehote vo štvrtok 03. 08., piatok 04. 08. a v nedeľu 06. 08. 2017. Zakaždým sa bude jednať o ranný spoj RJ 1003 z Prahy do Košíc, ktorý prichádza do Kráľovej Lehoty poobede a nočný vlak RJ 1020 v opačnom smere z Košíc do Prahy.

Z Prahy vychádza vlak RJ 1003 o 07:44, v Ostrave je o 11:05, v Čadci môžu nastúpiť cestujúci o 12:15, v Žiline o 12:39, vo Vrútkach o 12:56, v Ružomberku o 13:23 a v Liptovskom Mikuláši o 13:41. Do Kráľovej Lehoty príde vlak o 13:53.

Naspäť môžu návštevníci využiť vlak RJ 1020, ktorý mimoriadne zastaví v Kráľovej Lehote o 23:12 a cestujúcich privezie do Liptovského Mikuláša o 23:24, Ružomberku o 23:43, Vrútok o 00:11, Žiliny o 00:32, Čadce o 01:04, Ostravy 02:25 a do Prahy príde ráno o 05:58.

Zo stanice v Kráľovej Lehote až do areálu festivalu navyše zabezpečíme pre cestujúcich kyvadlovú autobusovú dopravu,“ hovorí PR manažérka CampFestu Soňa JANČOVIČOVÁ.

Pri ceste do Kráľovej Lehoty si je potrebné zakúpiť lístok do nasledujúcej stanice

RegioJet_sluzby_Astra

Nakoľko žlté expresy v Kráľovej Lehote bežne nezastavujú a stanica sa nenachádza v internetovom rezervačnom systéme RegioJetu, pri ceste z Českej republiky a stredného Slovenska na Festival CampFest si je potrebné rezervovať lístok do stanice Štrba. Túto stanicu treba zvoliť aj ako nástupnú pri ceste späť. Rezerváciu je potrebné vytvoriť na konkrétny spoj a konkrétny deň. Cestujúci tak môžu urobiť na webových stránkach dopravcu www.regiojet.sk, alebo na každej pobočke RegioJetu a STUDENT AGENCY.

Klienti majú pri tom na výber až zo 4 vozňových tried RegioJetu, cestovať môžu aj vozňom Astra s dotykovými obrazovkami v opierkách sedadiel. RegioJet taktiež ponúka možnosť bezplatnej prepravy bicyklov vo vozni Low cost a v prípade nočného spoja do Prahy sú k dispozícii aj pohodlné spacie vozne s kompletným ubytovacím servisom.

Na všetkých spojoch ponúka RegioJet výhodné ceny lístkov, napr. zo Žiliny do Kráľovej Lehoty bude možné cestovať už za € 3,70, z Kráľovej Lehoty do Prahy od € 9,70.

Pri ceste opačným smerom, teda od Košíc či späť, si je potrebné zarezervovať lístok do/od stanice Liptovský Mikuláš.

Mimoriadne zastavovanie sa RegioJetu osvedčilo

RegioJet_sluzby_stevard_obcerstvenie

Mimoriadne zastavovanie v staniciach v blízkosti ktorých sa koná verejné podujatie sa RegioJetu v poslednej dobe veľmi osvedčilo. Nielenže vďaka tomu otvára možnosť pohodlného dopravenia sa aj rodinám bez áut, zároveň tým podporuje ekologické cestovanie, nakoľko množstvo ľudí nechá auto doma a uprednostní cestovanie rýchlejším vlakom bez zbytočných komplikácii na cestách či nedostavaných diaľniciach. Žltý dopravca takto každoročne dopravuje cestujúcich na populárnu prehliadku vojenských síl – NATO Days. Do stanice v Studénke vtedy priváža stovky cestujúcich.

Dopravca sa pritom nebráni nadviazania ďalšej spolupráce pri zabezpečení dopravy aj s ďalšími organizáromi podujatí na Slovensku a v Čechách. Všetky vzniknuté náklady v takomto prípade zakaždým hradí RegioJet z vlastného vrecka. Spolieha sa na to, že jeho vlaky využije viac cestujúcich.

RegioJet taktiež ponúka službu mimoriadneho zastavenia mimo bežnej stanice v cestovnom poriadku na objednávku pre skupiny nad 25 osôb. Túto možnosť aktívne využívajú rôzne základné a stredné školy pri organizácii výletov pre svojich žiakov. V prípade záujmu o takúto službu môžu cestujúci dopravcu kontaktovať prostredníctvom e-mailu na prodej@regiojet.cz.

Martin ŽARNOVICKÝ
Koordinátor PR a komunikácie