22.11.2017, Vlaky Regiojet CZ

Tento pátek 24. listopadu a následně v sobotu 25. listopadu se přibližně 40 programátorů utká na palubě vlaku RegioJet na trase Praha – Košice a zpět v programovacím Tavel Hackathonu organizovaném společností Kiwi.com za podpory dopravce RegioJet.

Účastníci budou programovat ve vlaku RegioJet, zatímco ten pojede po trase Praha – Košice a zpět. Z Prahy do Košic vyrazí v pátek 24. 11. 2017 ve 21.44 z pražského hlavního nádraží nočním spojem RJ 1021 a zpátky se pak vrátí v sobotu spojem RJ1012 s odjezdem z Košic v 8.00 hodin ráno a příjezdem do Prahy hl. n. v 16.12 hodin. Na obou spojích budou řazeny zvláštní vozy RegioJet Internet Café, ve kterých budou účastníci Hackathonu během celé cesty programovat.

Na organizaci Travel Hackathonu spojily své síly přední společnosti působící v oblasti cestování a dopravy – Kiwi.com a RegioJet. RegioJet zajistí dopravu účastníků vlakem s využitím vysoce výkonného připojení k internetu během cesty a další aktivity, jako je občerstvení, obsluhující personál apod. Zástupci RegioJetu, včetně ředitele IT vývoje, Jana Pavloviče, také budou účastni samotného hodnocení výsledků programování jednotlivých družstev programátorů během cesty. Jejich soutěžním úkolem bude vytvořit během jízdy vlakem RegioJet po trase Praha – Košice a zpět nové zajímavé aplikace využitelné v oblasti cestovního ruchu a dopravních služeb.

Po příjezdu do Prahy v odpoledních hodinách v sobotu 25. listopadu pak proběhnou prezentace výsledků práce jednotlivých družstev Travel Hackathonu a následně ve večerních hodinách bude oznámeno, která družstva jsou vítězové celého klání.

Od společnosti RegioJet pak vítězové získají jako cenu volné zpáteční jízdenky na nové vlakové spoje Praha – Vídeň, které RegioJet začne provozovat od změny jízdního řádu 10. prosince 2017 – a to 4x denně v každém směru.

Jízdenky na tyto spoje jsou již v prodeji s tím, že start vlaků RegioJet bude na trase Praha – Vídeň znamenat zásadní revoluci v cenách a službách. Jízdenky pro všechna místa ve třídě STANDARD stojí 375 Kč – včetně veškerých služeb RegioJet a rezervace jízdenky je stejně jednoduchá jako u ostatních spojů, které RegioJet provozuje. Zároveň se cestující na této trase dočkají stejné flexibility, co se týče změn či rušení jízdenek. Tu půjde bez stornopoplatků zrušit on-line až do 15 minut před odjezdem vlaku.

RegioJet na trase Praha – Vídeň bude cestujícím nabízet také veškeré služby, které znají zákazníci z ostatních linek – včetně připojení k internetu zdarma, kávy a dalších nápojů zdarma či rezervace místa v rámci zaplacené jízdenky.

Na trase Praha – Košice a zpět, kde proběhne Travel Hackathon, nabízí RegioJet denně 3 spoje v každém směru (dva denní a jeden noční spoj) a s počtem cestujících 2500 – 3000 denně je tak největším dopravcem na této trase. Od nového jízdního řádu prodlouží RegioJet trasu nočního spoje Praha – Košice a zpět až do východoslovenských měst Trebišov, Michalovce a Humenné.

Jízdenky na všechny spoje od nového jízdního řádu jsou již v prodeji – a to jak na internetových stránkách www.regiojet.cz, tak na prodejních místech dopravce a smluvních partnerů.

Aleš ONDRŮJ
Manažer PR a komunikace
ales.ondruj@studentagency.cz
+420 603 523 053