20.12.2017, Vlaky Regiojet CZ, Vlaky Regiojet SK

Železniční dopravce RegioJet získal 30. listopadu 2017 polský certifikát bezpečnosti, který potvrzuje, že RegioJet splnil jak národní předpisy, tak požadavky vyplývající z příslušné legislativy EU na zajištění bezpečnosti železniční přepravy na území Polska.

Certifikát udělil dopravci polský drážní úřad – UTK (Urzad Transportu Kolejowego) a pro RegioJet se díky tomu otevírá možnost vstupu s vlakovými spoji na polský trh, který je již v pořadí čtvrtou zemí (po České republice, Slovensku a Rakousku), kde RegioJet může zahájit konkrétní přípravy na provoz svých spojů na tamní infrastruktuře.

RegioJet Team leader

Získání certifikátu bezpečnosti znamená, že RegioJet jako železniční dopravce splnil všechny požadavky v oblasti bezpečnosti a může provozovat železniční dopravu na kolejové infrastruktuře v Polsku. Je to nezbytný předpoklad k tomu, aby RegioJet mohl v budoucnosti požádat o přidělení kapacity na své případné spoje na území Polska.

RegioJet aktuálně spojuje Polsko s Českou republikou autobusovými spoji - a to jak na lince Ostrava - Krakow, kde je provázanost s vlakovými spoji RegioJet v Ostravě; tak na mezinárodní autobusovou linkou Praha - Wroclaw - Varšava a zpět.

RegioJet jako první dopravce v České republice propojil své vlakové spoje s návaznou autobusovou dopravou do Polska již v srpnu 2013 - tehdy ve spolupráci s externím dopravcem TigerExpress. Od června 2015 provozuje mezi ČR a Polskem vlastní autobusové linky žlutými autobusy Fun & Relax.

V roce 2018 očekává RegioJet více než 30 % nárůst počtu cestujících ve svých vlacích – a to zejména díky novým vlakovým spojům na trase Praha – Brno – Vídeň / Bratislava, které představil od změny jízdního řádu 10. prosince 2017.

Aleš ONDRŮJ
manažer PR a komunikace RegioJetu
ales.ondruj@studentagency.cz
+420 603 523 053