02.01.2018, Autobusy CZ

Šestkrát denně v každém směru začne od čtvrtka 4. ledna 2018 provozovat RegioJet nové autobusové spoje Vídeň – Budapešť a zpět. Žluté autobusy RegioJet Fun & Relax budou nově ve dvou až tříhodinovém intervalu spojovat obě metropole na Dunaji a po startu vlakových spojů Praha – Brno - Vídeň a zpět v prosinci loňského roku se jedná o další posílení pozice RegioJetu na trasách z a do rakouského hlavního města.

 

RegioJet Irizar i8 foto: Martin Žarnovický

RegioJet prodává jízdenky jak přes internet, tak na běžných prodejních místech s tím, že ceny jízdenek začínají na 9 EUR. Ve Vídni budou autobusy odjíždět z autobusového stanoviště Wien Stadion Center (na trase metra U2) a v Budapešti pak z autobusového nádraží Kelenföld (rovněž s přestupem na metro).Rozhodli jsme se v letošním roce inovovat naši obchodní strategii a začít v návaznosti na měnící se trh rozšiřovat nabídku našich autobusových spojů také na klíčových trasách v dalších evropských zemích – mimo Českou republiku a Slovensko. Linka z Vídně do Budapešti je první vlaštovkou; následovat by mělo rozšíření našich spojů na území Německa,“ říká Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

Linka bude provozně provázána s linkou Bratislava – Vídeň a budou na ni nasazeny špičkové autobusy Irizar ve stylu Fun&Relax s internetem zdarma a individuálními obrazovkami s možností sledování filmů či poslechem hudby v každé ze sedaček. Servis bude přitom probíhat s plným rozsahem palubních služeb – včetně podávání horkých nápojů zdarma a prodeje drobného občerstvení. Na palubě bude během cesty přítomna stevardka či stevard a kromě internetu zdarma a možnosti sledování filmů, dostanou cestující nabídku denního a dalšího tisku.

RegioJet novou autobusovou linkou Vídeň - Budapešť posiluje výrazně svou pozici na dopravním trhu v Rakousku a také v Maďarsku. Zejména v případě Rakouska vzroste v prosinci zásadně počet spojů, které RegioJet do a z této země vypravuje. Kromě nové autobusové linky Vídeň – Budapešť, provozuje RegioJet z a do Vídně autobusové linky do Bratislavy, Prahy a Brna. Vídeň je také zastávkou na mezinárodních autobusových linkách RegioJetu z ČR do Itálie a v letní sezóně také do Chorvatska. Z Budapešti kromě Bratislavy a Prahy jezdí autobusy RegioJet také do rumunského Aradu a Temešváru. K těmto spojům tak nyní přibude trase Vídeň – Budapešť a zpět.Stáváme se vedoucí středoevropskou dopravní sítí a města Praha, Brno, Vídeň, Budapešť a Bratislava se stávají klíčovými přestupními uzly žlutých vlaků a autobusů RegioJet, která si získává stále více zákazníků – díky nejširším službám za nejlepší ceny,“ doplňuje Marcela Hamříková.

Vedle autobusových linek zahájil RegioJet od 10. prosince provoz na nové vlakové lince Praha – Brno – Břeclav – Vídeň. Spoje se okamžitě setkaly s vysokou poptávkou ze strany cestujících a přinesly revoluci v cenách a službách na vlakové trase Praha – Pardubice – Brno – Vídeň. Příchod konkurence již donutil i dosavadní tradiční dopravce na trase Praha – Vídeň udělat některé změny ve prospěch zákazníků. Trasa Praha – Vídeň se stává další linkou, kde se cestující díky nedotované konkurenci těší z širší nabídky nejlepších služeb za nejvýhodnější ceny.

Radim Jančura k novým linkám do Rakouska poznamenává: „Díky novým linkám do Vídně očekáváme růst počtu cestujících v roce 2018 o více než 30 %. Připravujeme vstup také na německý trh a naším cílem je, abychom se z lokálního dopravce stali globálním hráčem v Evropě.“

Aleš ONDRŮJ
manažer PR a komunikace RegioJetu
ales.ondruj@studentagency.cz
+420 603 523 053