06.03.2018, Autobusy CZ

Od července posílí autobusy RegioJet dále své aktivity na mezinárodních linkách a také na ve vnitrostátní dopravě v Německu. RegioJet od poloviny července přidá celkem 4 další spoje na trase Praha – Drážďany – Berlín a zpět (dva v každém směru) a již od 1. 7. 2018 rozšiřuje stávající linku do Krakova na trasu Vídeň – Brno – Olomouc – Ostrava – Krakov a zpět.

 

RegioJet Irizar i8 foto: Martin Žarnovický

 

Kromě toho RegioJet otevře své nové prodejní místo přímo na centrálním autobusovém nádraží ZOB v Berlíně, kde nabídne cestujícím plné portfolio jízdenek na své autobusové a vlakové spoje. V Německu díky navýšení počtu spojů na lince do Berlína nabídne RegioJet nově více spojů také na vnitrostátním úseku Drážďany – Berlín a zpět.

RegioJet je největším nestátním dopravcem v České republice a ve střední Evropě. Například na lince Praha – Brno – Vídeň a zpět je jediný dopravce, který zde nabízí integrovanou síť autobusových a vlakových spojů a díky tomu zde přepravuje největší počet cestujících.

Praha – Drážďany – Berlín a zpět – nově 10x v každém směru

Desetkrát denně v každém směru budou od poloviny července jezdit autobusy RegioJet na mezinárodní a vnitrostátní autobusové lince Praha – Drážďany – Berlín a zpět. Důvodem posílení je nejen růst poptávky v mezinárodní přepravě, ale současně stále větší popularita autobusů RegioJet na trase Drážďany – Berlín a zpět. Tato linka je jedna z mála linek ve vnitrostátní autobusové dopravě v Německu, kde funguje díky RegioJetu plně konkurenční prostředí služeb v autobusové dopravě a trh nebyl monopolizován dopravcem Flixbus. Díky tomu mají cestující na výběr z kvalitnějších služeb a platí nižší ceny než na ostatních linkách v Německu, kde má Flixbus monopol.

Němečtí cestující na lince Drážďany – Berlín jsou rádi, že mohou využívat našich služeb, protože jinak by platili mnohem dražší jízdné. Podle odborné studie zveřejněné institutem IGES dosahuje průměrná cen jízdenky na německém trhu monopolizovaném Flixbusem 10,2 centů za jeden kilometr jízdy. Na trase Drážďany – Berlín je přitom tato cena díky konkurenčnímu prostředí méně než poloviční – 4-5 centů na 1 km jízdy,“ říká Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusové dopravy RegioJet a dodává:

Od července budeme na lince Praha – Drážďany – Berlín a zpět jezdit v každém směru 10x denně s tím, že velkou část dne pojedou naše spoje na této trase v hodinovém intervalu. Linka Praha – Drážďany – Berlín a zpět se tak stává naší nejsilnější mezinárodní autobusovou linkou s největším rozsahem spojů a počtem přepravených cestujících“.

 

Díky posílení počtu spojů se rozšíří samozřejmě možnosti spojení také mezi Prahou a Drážďany. Jízdní doba autobusy RegioJet na této trase činí 1 hodinu 55 minut a autobus je zde o více než 20 minut rychlejší než vlakové spojení. Kromě navýšení počtu spojů otevře RegioJet v polovině července vlastní prodejní místo na centrálním autobusovém nádraží ZOB v Berlíně. V Drážďanech pak chystá vlastní prodejní místo na hlavním nádraží od října. I toto je právě v návaznosti jak na posilování mezinárodní linky, tak na růst poptávky po vnitrostátní přepravě spoji RegioJet na trase Berlín – Drážďany.

Nová linka Vídeň – Brno – Olomouc – Ostrava – Krakov a zpět

Další novinkou, kterou RegioJet startuje od 1. 7., je autobusová linka Vídeň – Brno – Olomouc – Ostrava – Krakov. Jedná se o prodloužení stávající autobusové linky Ostrava – Krakov a zpět do Brna a Vídně. Díky tomu RegioJet osloví další zákazníky, kteří cestují nejen mezi Krakovem a Vídní, ale také například z Brna do Krakova. Zároveň zůstane v Ostravě zachován přestup mezi autobusem z a do Krakova a vlaky RegioJet ve směru od / do Prahy.

Spoje na lince Vídeň – Brno – Ostrava – Krakov jezdí 1x denně v každém směru s odjezdem z Vídně v 9.00 hodin, z Brna v 11.00 hodin, Olomouce ve 12:05 a Ostravy-Svinova ve 13:10. Příjezd do Krakova je v 15:30 hodin odpoledne.

V opačném směru pak autobus odjíždí z Krakova v 15:50 hodin s příjezdem do Ostravy v 18:15, do Olomouce v 19:25, do Brna ve 20:30 a do Vídně ve 22:15.

Aleš Ondrůj
Manažer PR a komunikace RegioJetu
ondruj@studentagency.cz