22.08.2018, Vlaky Regiojet CZ

Dohromady s regionálními vlaky na Slovensku to bylo přibližně 4,5 milionů cestujících, kteří cestovali vlakovými spoji RegioJet

 

Dálkovými vlaky RegioJet cestovalo v České republice za prvních šest měsíců letošního roku přibližně 2,76 miliónu cestujících. RegioJet tak pokračuje v masivním růstu z hlediska počtu přepravených cestujících, když za první pololetí přepravil o 26 % cestujících více než za stejné období předcházejícího roku. Celkově tak vlaky RegioJet cestovalo během prvního pololetí o přibližně 600 tisíc cestujících více než za stejné období předchozího roku.

Dalších přibližně 1,67 milionu cestujících přepravily vlaky RegioJet na trati Bratislava – Komárno, kde jezdí v rámci závazku veřejné služby. I zde dopravce zaznamenal dvouciferný meziroční nárůst počtu cestujících o 18 %.

Celkem tak vlaky RegioJet v Česku, na Slovensku a v Rakousku přepravily za první pololetí roku 2018 přibližně 4,5 milionů cestujících. Společně s autobusy RegioJet za celý letošní rok očekává rekordních více než 16 milionů cestujících. 

Hlavní podíl na růstu počtu cestujících ve vlacích RegioJet měly zejména nové spoje jezdící od prosince loňského roku na trase Praha – Brno – Břeclav – Vídeň / Bratislava. Díky novým spojům RegioJet, které jezdí od prosince na trase Praha – Brno – Vídeň se výrazně zvýšil počet cestujících jezdících mezi Českou republikou a Vídní vlakem. Čtyř párů nových spojů na trase Praha – Brno – Vídeň a zpět využilo za první pololetí letošního roku přibližně 480 tisíc cestujících. 

Od 2. září nový vlakový spoj RegioJet na trase Praha – Brno – Bratislava a zpět

Od neděle 2. 9. zavede RegioJet nový pár spojů (RJ 1048 / RJ 1049)jedoucí denně na trase Praha – Brno – Břeclav – Bratislava a zpět. Z Prahy bude tento spoj odjíždět v 17:21 hodin a příjezd do Brna na hlavní nádraží bude v 19:46, do Břeclavi ve 20:22 hodin a do Bratislavy na Hlavní stanici ve 21:12 hodin. V opačném směru pak bude z Bratislavy vyjíždět v 8:47 hodin, z Břeclavi v 9:37, z Brna hlavního nádraží v 10:09 a s příjezdem do Prahy ve 12:42. Nové spoje zastaví také v Pardubicích hl. n. a v Brně-Židenicích. RegioJet tak navýší počet vlakových spojů mezi Prahou a Brnem na 10 v každém směru (celkem 20) a mezi Prahou a Bratislavou pak budou denně v každém směru jezdit nově 4 vlakové spoje RegioJet.

Současně s navýšením počtu spojů nasadí od začátku září RegioJet do provozu také další dvě lokomotivy Bombardier Traxx z celkové první série čtyř nových vícesystémových lokomotiv. První dvě jsou v provozu od měsíce května a RegioJet je nasazuje právě zejména na spoje na trasách Praha – Brno – Břeclav – Bratislava / Vídeň.

Vídeňské hlavní nádraží – nové centrální stanoviště vlakových a autobusových spojů RegioJet ve Vídni

Vídeňské hlavní nádraží (Wien Hbf.) přímo v centru rakouského hlavního města se od 1. 9. stane centrálním stanovištěm a přestupním bodem pro spoje RegioJet. Vedle vlakových spojů zde RegioJet přesune z dosavadního autobusového terminálu Stadion také všechny autobusové linky. Autobusy RegioJet na linkách z Vídně to Bratislavy, Budapešti, Krakova či Prahy budou nově končit a začínat v centru Vídně na autobusovém nádraží Südtiroler Platz – přímo před hlavním vlakovým nádražím. RegioJet současně během léta zahájil také prodej jízdenek přímo na hlavním nádraží ve Vídni.

 

Aleš ONDRŮJ
manažer PR a komunikace RegioJetu
ondruj@studentagency.cz