08.08.2019, Vlaky Regiojet CZ

Vlaky budou provozovány ve spolupráci s Continental Railway Solution a WESTbahn a cestujícím nabídnou nejlepší služby za nejvýhodnější ceny.

RegioJet, největší středoevropský plně soukromý provozovatel dálkových vlaků, plánuje další rozšíření provozu svých mezinárodních vlakových spojů. Od června 2020 by se novou destinací žlutých vlaků mělo stát hlavní město Maďarska - Budapešť. Návrh nových vlakových spojů RegioJet je součástí připravovaného jízdního řádu pro období roku 2020.

Dva páry vlakových spojů denně by měly jezdit na trati Praha - Brno - Vídeň – Budapešť a zpět jako prodloužení dvou ze čtyř stávajících vlakových spojů na trase Praha – Brno - Vídeň a zpět.  

Partnery pro technické zajištění provozu vlaků RegioJet budou dopravci Continental Railway Solution v Maďarsku a WESTbahn v Rakousku. Znamená to, že jejich strojvedoucí budou vlaky RegioJet řídit na maďarském, respektive rakouském území a na palubě bude přítomen také maďarský resp. rakouský vlakvedoucí, kteří budou mít na jejich území na starosti výpravu vlaku a další dopravní povinnosti vyžadované národní legislativou. I tyto vlaky RegioJet budou provozovány zcela na komerční riziko – bez nároku na dotace. 

Stejná kvalita služeb i obsluhující personál po celé trase

Veškeré ostatní aktivity – včetně obchodní politiky, služeb zákazníkům, či palubního personálu poskytujícího služby cestujícím pak budou plně v kompetenci společnosti RegioJet – a to po celou cestu z Prahy do Vídně a Budapešti. Stejně, jako je tomu v případě dalších mezinárodních vlaků RegioJet, tak nebude po překročení hranic docházet ke změně obsluhujícího personálu nebo rozsahu či kvality služeb.

Poprvé mezi dvěma hlavními městy mimo Českou republiku

Vzhledem k tomu, že nové spoje budou vedeny po trase přes Vídeň, nabídne RegioJet poprvé vlakové spojení mezi dvěma hlavními městy ležícími mimo Českou republiku. Dvakrát denně v každém směru budou také cestující mezi dvěma podunajskými metropolemi, Vídní a Budapeští, moci využít nové spojení vlaky RegioJet. 

Nejlepší služby za nejvýhodnější ceny

Politikou RegioJetu je nabízet cestujícím nejlepší ceny v kombinaci s největším rozsahem služeb na palubě. V případě cen se přitom nejedná o „speciální cenové nabídky“ - jen pro pár vyvolených cestujících, kteří si musejí rezervovat jízdenky dlouho dopředu. Stejné ceny jsou k dispozici všem cestujícím v daném spoji – a to i několik minut před odjezdem vlaku, dokud není kapacita celého vlaku vyprodána.

„Naší politikou je nabízet nejlepší služby za nejvýhodnější ceny pro cestující na železnici. Například na trati Praha - Vídeň jsme dokázali, že je možné přinést mnohem vyšší kvalitu služeb ve vlacích za mnohem nižší ceny ve srovnání s tradičními provozovateli vlaků. Dá se říci, že nabídneme kvalitu a komfort vlaku za autobusové ceny. Chceme tak cestování vlakem také na této trase zvýhodnit nejširším skupinám cestujících“, říká Ivana Kašická, ředitelka vlaků a autobusů RegioJet.

Cestující budou také na trase Praha – Brno - Vídeň – Budapešť a zpět moci využít plný rozsah služeb RegioJet. Ve třech třídách Standard, Relax a Business mají cestující k dispozici kompletní rozsah palubní nabídky RegioJet, v rámci které je jim poskytováno:

  • Rezervace konkrétního místa dle vlastního výběru - vždy zahrnuto v ceně jízdenky
  • Káva a další nápoje (balená voda, mátový čaj, džus) zdarma
  • Wi-Fi internet zdarma
  • Nabídka denního a dalšího tisku zdarma
  • Zábavní portál s filmy, hudbou a dalším obsahem zdarma
  • Rozšířený palubní servis ve třídě Business Class - včetně sklenky sektu zdarma

Cestující mají také možnost zakoupit si čerstvé občerstvení z nabídkového menu RegioJet - včetně sushi, salátů, snacků, koláče a dalších položek – a to za nejlepší ceny.

Budapešť je po mnoho let tradičním cílem autobusů RegioJet. RegioJet denně provozuje 14 autobusových spojů do a z Budapešti spojujících Budapešť s Prahou, Vídní, Brnem a Bratislavou.

RegioJet dál roste – za první pololetí přepravily žluté vlaky 3,1 miliónu cestujících.

Dálkovými vlaky RegioJet, které jezdí v České republice, na Slovensku a v Rakousku cestovalo za prvních šest měsíců letošního roku přibližně 3,1 miliónu cestujících. RegioJet tak pokračuje v rychlém růstu počtu přepravených cestujících, když za první pololetí přepravil o přibližně 12 % cestujících více než za stejné období předcházejícího roku. Celkově tak vlaky RegioJet cestovalo během prvního pololetí o přibližně čtvrt milionů cestujících více než za stejné období loňského roku.

„Naše vlaky využívá stále více cestujících, proto výrazně investujeme do rozvoje našeho vozového parku. Roste nám obsazenost spojů, vedle Ostravska se naše vlaky staly první volbou v očích zákazníků také na trasách do Brna, Bratislavy a Vídně. Aktuálně proto počítáme s pořízením celkem až stovky dalších vozů tak, abychom mohli dále navyšovat naše přepravní kapacity.

Rosteme na všech trasách – jak na spojích na trase Praha – Brno – Vídeň / Bratislava tak na tradiční trase Praha – Ostravsko – Košice. K růstu popularity přispívají také další kroky, jako bylo například spuštění nové prodejní aplikace.

Díky zvyšování počtu cestujících očekáváme v letošním roce také další nárůst zisku – a to o další desítky milionů Kč“, říká Petr Kohoutek, finanční ředitel Holdingu STUDENT AGENCY, do kterého RegioJet patří.