19.11.2019, Vlaky Regiojet CZ

RegioJet, druhý největší železniční dopravce v České republice zahájil předprodej jízdenek na rychlíkové spoje na trase Brno – Přerov – Ostrava – Bohumín. Aktuálně jsou v předprodeji jízdenky s místenkou; další typy jízdenek dá RegioJet do prodeje v následujícím období.

RegioJet nabízí v druhé i první třídě nejvýhodnější ceny jízdenek – a to ve srovnání se stávajícím jízdným při uplatnění zákaznických slev nebo tarifu IDS. Nejvýhodněji pořídí cestující jízdenky on-line při platbě Kreditovou jízdenkou, která je jednoduchou registraci na internetu zdarma.

RegioJet zahájí provoz na lince R8 od neděle 15. prosince 2019. Denně zde nabídne 34 spojů (17 v každém směru) s odjezdy v hodinovém intervalu. Ve vlacích budou platit následující typy jízdenek:

Jízdenka RegioJet s místenkou zdarma – AKTUÁLNĚ JIŽ V PŘEDPRODEJI

Platná na konkrétní spoj s rezervací místa zdarma. Jejich ceny jsou stanoveny tak, aby byly výhodnější než stávající ceny jednotlivého jízdného  i při započtení vybraných zákaznických slev případně výhodné i ve srovnání s tarify IDS.

Výrazně levněji s mnohem širším rozsahem služeb budou cestující cestovat také v první třídě.

Příkladové ceny pro dospělého cestujícího bez slevy při platbě Kreditovou jízdenkou, jejíž vystavení je u RegioJetu zdarma a nákupu on-line jsou následující (takto si u RegioJetu kupuje jízdenky většina cestujících):

 

Brno hl. n. – Ostrava Svinov                           100 Kč ve druhé třídě a 152 Kč v první třídě

Brno hl. n. – Přerov                                        55 Kč ve druhé třídě a 84 Kč v první třídě

Brno hl. n. – Vyškov na Moravě                     40 Kč ve druhé třídě a 65 Kč v první třídě

Přerov – Ostrava Svinov                                 55 Kč ve druhé třídě a 75 Kč v první třídě

Hranice na Moravě – Ostrava Svinov             28 Kč ve druhé třídě a 52 Kč v první třídě

Z uvedených cen jízdenek se následně počítají slevy – například pro studenty či seniory.

 

Další ceny aktuálně prodávaných jízdenek na rychlíkové spoje na lince R8 jsou dostupné on-line v rezervačním systému. Součástí ceny jízdenky je automaticky rezervace na konkrétní zákazníkem zvolené místo a možnost stornování jízdenky 15 minut před odjezdem spojem. Na lince budou platit také kompenzace jízdného v případě zpoždění spoje.

Další druhy jízdenek, které RegioJet uvede postupně do prodeje během následujících dnů

Flexibilní jízdenka bez místenky – platná pro jednu jízdu libovolným spojem po trase linky R8 v rámci dne platnosti.

Časové jízdenky bez místenky – 24 hodinové, 7 denní, 30 denní a 90 denní – platné pro neomezený počet jízd tam i zpět po trase linky R8 v rámci období platnosti. Časová jízdenka je vždy vázaná na Kreditovou jízdenku (jméno).

Samostatná místenka – samostatné místenky k Flexibilním a Časovým jízdenkám, případně k mezinárodním jízdenkám Interail / Eurail nebo k jízdenkám v tarifu IDS.

2) Jízdenky v tarifech IDS JMK, IDSOK, ODIS – pro cestující se nic nemění

Stejně jako doposud budou ve vlacích na lince R8 v platnosti jízdenky v tarifu uvedených integrovaných dopravních systémů. To znamená, že například pro cestujícího dojíždějícího denně na trase Vyškov na Moravě – Brno a zpět na jízdní doklad IDS JMK se příchodem dopravce RegioJet NIC NEMĚNÍ – STÁLE BUDE JEZDIT NA STEJNOU JÍZDENKU, POKUD SE SÁM NEROZHODNE NAPŘÍKLAD RADĚJI VYUŽÍVAT TARIFU DOPRAVCE REGIOJET.

Cestující mají možnost si zajistit také rezervaci na přepravu jízdního kola, přepravovány budou dětské kočárky a také psi.

Ve všech stanicích na lince R8 (s výjimkou stanic Brno-Královo Pole a Nezamyslice) budou prodejní místa RegioJet – celkem RegioJet během následujících týdnů otevře 6 nových prodejních míst ve stanicích Vyškov, Kojetín, Přerov, Suchdol nad Odrou, Studénka, Bohumín.

Soupravy vlaků rychlík RegioJet budou řazeny z plně klimatizovaných vozů určených pro mezinárodní dálkové vlaky s vozy první a druhé třídy. Soupravy nabídnou velkoprostorové i oddílové uspořádání v kupé pro 6 cestujících. V soupravách bude k dispozici zvláštní prostor pro přepravu dětských kočárků, jízdních kol a kupé pro cestující s dětmi.

Cestující ve druhé třídě budou mít k dispozici zdarma připojení k internetu, elektrické zásuvky s 230V, výběr z tisku, možnost připojení k zábavnímu portálu s nabídkou filmů, hudby a dalšího zábavního obsahu. Cestující v první třídě budou mít navíc k dispozici špičkovou kávu Illy zdarma a ti, kdo cestují déle než 45 minut, také cookies a pomerančový džus zdarma. Současně si cestující s rezervací místa v druhé a první třídě budou moci objednat s donosem na místo drobné občerstvení on-line přes novou funkčnost aplikace RegioJet a uhradit jej platební kartou nebo také prostřednictvím své Kreditové jízdenky. Občerstvení si budou cestující moci případně osobně zakoupit také přímo v RegioJet Bistru, které bude umístěno ve voze druhé třídy číslo 2.

RegioJet počítá s tím, že do budoucna se bude složení souprav a rozsah palubních služeb dále upravovat - aktuálně se jedná o první fázi podoby souprav a palubního servisu, které bylo jediné možné zajistit v krátkém časovém rozmezí mezi podpisem smlouvy a datem zahájení provozu.