05.12.2019, Autobusy CZ, Vlaky Regiojet CZ

Největší popularitě se těší cesty do Vídně a do Drážďan – díky nejlepšímu spojení za nejvýhodnější ceny!

Češi letos ve velké míře využijí vlakových a autobusových spojů RegioJet na předvánoční trhy a výlety během adventu do mnoha typicky předvánočních destinací, jako jsou Vídeň, Drážďany, Berlín, Krakov, Budapešť nebo Praha či Brno. Z destinací v blízkém zahraničí se právě například Vídeň a Drážďany těší největší popularitě – díky častému a rychlému spojení vlaky nebo autobusy RegioJet, s tím, že například v sobotu 7. prosince je první ranní vlakový spoj z Prahy a Brna do Vídně již nyní vyprodán a podobně je tomu v opačném směru u večerního spoje s odjezdem v 18.39 z Vídně do Brna a Prahy.

Právě cestování vlakem do Vídně příchod RegioJetu výrazně zlevnil – cena jednosměrné jízdenky z Prahy do Vídně začíná na 359 Kč, z Brna pak na 175 Kč (studenti a senioři od 117 Kč). Vlaky RegioJet spojují Prahu a Brno s Vídní 4x denně v každém směru a jsou ideální pro jedno i vícedenní výlety právě například na vyhlášené vánoční trhy v rakouské metropoli. Vánoční trhy ve Vídni začaly už v polovině listopadu a končí 26. prosince 2019.

Vedle Vídně se velké popularitě těší předvánoční výlety do historických Drážďan – a to zejména na tamní vyhlášený vánoční trhy Striezelmarkt, který letos slaví 585 let. Trhy v Drážďanech trvají do 24. 12. 2019. RegioJet provozuje autobusové spojení mezi Prahou a Drážďany až 9x denně v každém směru a ceny za jednosměrnou jízdenku začínají na 269 Kč.

Populární jsou předvánoční výlety také do dalších destinací.

Návštěvu předvánočního Berlína turisté začínají na největším a nejrozlehlejším Gendarmenmarktu. Najdou zde klasické stánky se sortimentem tradičního občerstvení. Voní tu grilované klobásy, pečené kaštany nebo zázvorové perníčky. Ukázky tradičních řemesel uvidíte v obřích stanech. Naproti zámku Charlottenburg pak najdou zajímavý jarmark ve stylu biedermeiera. Vánoční trhy jsou ale v Berlíně i na mnoha dalších místech. Autobusy RegioJet spojují Prahu s Berlínem až 9x denně v každém směru a cena jednosměrné jízdenky začíná na 390 Kč.

Návštěvníci vánočních trhů v Budapešti obdivují na náměstí Vörösmarty nebo před bazilikou svatého Štěpána maďarské lidové umělce či drobné řemeslníky a jejich rukodělné výrobky s vánoční tematikou. Adventní atmosféru dokresluje vůně ostrých maďarských klobás, langošů, perníčků, skořice, svařeného vína i jehličí, linoucí se po celé Budapešti. Autobusy RegioJet spojují Prahu a Brno s Budapeští 4x denně v každém směru a cena jednosměrné jízdenky začíná na 299 Kč z Brna a 399 Kč z Prahy.

Nádherné jsou vánoční trhy v polském Krakově. Ve stáncích na náměstí Rynek Główny se prodávají výlučně ruční výrobky místních umělců. Vánoční náladu dokreslují zvuky koled nebo unikátní krakovské szopky – pouliční betlémy s barevnými loutkami. Turisté mohou ochutnat také tradiční polské pokrmy a nápoje - například bigos, žebírka nebo uzený sýr s brusinkami. K pití se podává svařák, čaj s třešňovou vodkou nebo místní specialita - pitný med. RegioJet nabízí spojení do Krakova jednou denně – a to v kombinaci vlaku a autobusu s garantovaným přestupem na nádraží Ostrava-Svinov. Cena jednosměrné jízdenky začíná na 149 Kč při cestě z Ostravy, na 199 Kč při cestě z Brna a na 229 Kč při cestě z Prahy.

Vedle těchto destinací jsou mezi zákazníky RegioJet populární předvánoční výlety také například do Norimberku, Mnichova, Bratislavy nebo v rámci České republiky do Prahy, Olomouce či Brna.

Do všech těchto míst nabízí RegioJet širokou nabídku vlakových či autobusových spojů – ať přímých nebo s pohodlným garantovaným přestupem za nejvýhodnější ceny. Jízdenky na všechny spoje na předvánoční či vánoční období jsou v prodeji – a to nejvýhodněji přes internetové stránky www.regiojet.cz nebo také na prodejních místech RegioJet a STUDENT AGENCY a u smluvních prodejců

RegioJet v předvánočním a vánočním období také vybrané spoje posiluje. Týká se to jak vlakových, tak i autobusových spojů – například mezi Prahou, Ostravskem či Košicemi dále do Berlína, Drážďan, Budapešti a dalších destinací.

Veškeré informace o nabídkách cestování na předvánoční trhy a výlety během adventu najdou cestující na internetových stránkách RegioJet na následujícím odkazu:

https://www.regiojet.cz/novinky/autobusy/vanocni-trhy/index.html