11.02.2020, Autobusy CZ
  • RegioJet si připravil na vybraných linkách akci 1+1 jízdenka zdarma až do 15. března. Platí pro omezený počet sedadel.
  • Na portále dovolena.cz se pro období kolem 14. února rekordně zvedl zájem o pobyty v Egyptě.

Romantika ve dvou: Nejvíc láká Egypt

Zamilovaná dovolená ve dvou, to je pro řadu lidí představa dokonalé romantiky. A řada zákazníků portálu dovolena.cz si své sny také plní. „Pro období kolem svátku všech zamilovaných sledujeme, že roste mezi zákazníky podíl těch, kteří cestují na nějaký pobyt ve dvojici. Ať už do hor, nejčastěji do Rakouska a Itálie, nebo volí přímořské dovolené,“ zmiňuje z pohledu do statistik ředitel portálu Petr Komárek. V letošním roce vzrostl především zájem o takové dovolené v Egyptě, a to o 50 %! Druhou nejpopulárnější destinací jsou pak Kanárské ostrovy. „Většinou jde o týdenní pobyty. Chtějí si užít teplo, co nejdéle, současně rozhoduje délka cesty. Proto vybírají místa, kam se letecky dostanou maximálně za 6 hodin,“ dodává Komárek.

V posledních dvou letech asi o 15 % vzrostla popularita zimních pobytů ve Spojených arabských emirátech. „Do země cestují naši zákazníci i na kratší pobyty, takzvané prodloužené víkendy. Už třetí rok po sobě počet těchto maximálně 5denních pobytů v našich statistikách v prvních měsících roku roste,“ doplňuje Komárek za portál dovolena.cz.

Nejvyhledávanější exotickou destinací letošní zimy je zatím na portále dovolena.cz ze skupiny STUDENT AGENCY Dominikánská republika, kam lidé míří nejčastěji právě v prvních dvou měsících roku, a to i na 20denní pobyty.

Prodloužené zamilovaný víkendy v neobvyklých destinacích

Kam míří Češi nejčastěji na prodloužené zamilované víkendy? Jednoznačným favoritem je Paříž, ne nadarmo se francouzské metropoli přezdívá město zamilovaných. „Stejně tak je oblíbeným cílem našich zákazníků Barcelona, u obou těchto měst jsme zaznamenali mírný nárůst zájmu o letenky v tomto období na našem portálu,“ zmiňuje oblíbené destinace ředitelka portálu letenek od STUDENT AGENCY Věra Janičinová.

Kromě těchto turisty vyhledávaných měst doporučují prodejci letenek od STUDENT AGENCY zákazníkům i další, ne tak obvyklá evropská velkoměsta. „Lidé, kteří jsou zcestovalejší, se na nás občas obrací s dotazy na různé tipy, kam vycestovat. Pro toto období, tedy svátek svatého Valentýna, ale i celé předjaří, jim doporučujeme na prodloužený víkend navštívit třeba Kyjev, Porto či Petrohrad. Do ruských Benátek severu, jak je Petrohrad někdy přezdíván, cestování nově usnadňuje možnost odbavit si vízum elektronicky. Celý proces je teď navíc několikanásobně levnější,“ doplňuje Janičinová.

Kromě výše zmíněných destinací doporučuje také gruzínskou metropoli Tbilisi nebo zimní návštěvu Sicílie. „Tamní města lákají na romantická zákoutí, zároveň teď v zimních měsících v jejich ulicích nepotkáte příliš mnoho turistů,“ dodává Janičinová. Mezi další doporučené víkendové cíle řadí Athény, Bělehrad, Lisabon či Malagu.

Žlutým autobusem do Evropy s valentýnskou slevou

„Období kolem 14. února patří pravidelně mezi ty rušnější v prvních měsících roku a pociťujeme vždy náhlý růst zájmu o autobusové jízdenky především na našich mezinárodních linkách do některých evropských metropolí,“ vysvětluje manažerka autobusové dopravy Kristýna Slezáková. Těmi vůbec nejpopulárnějšími linkami jsou podle ní v období svátku svatého Valentýna už řadu let spojení do Říma, Benátek, Paříže a Londýna.

RegioJet si jako každý rok nachystal pro své zákazníky valentýnskou akci. „Na mezinárodní linky do Londýna, Paříže, Amsterdamu, Říma, Krakova, Curychu a Milána. S odjezdem od 15. února do 15. března bude možné zakoupit omezený počet jízdenek za zvýhodněnou cenu,“ informuje Slezáková o akční nabídce. Cestující, kteří nabídku využijí, tak získají možnost navštívit vybrané metropole na žlutých linkách za výhodnou cenu. „V každém autobuse je ale jen vymezený počet jízdenek pro tuto akci, doporučujeme tak všem, kteří ji chtějí využít, aby neváhali a jízdenky rezervovali co nejdříve,“ dodává Slezáková k oblíbené každoroční akci.