18.03.2020, Vlaky Regiojet CZ

Od 19.3. do 29.4. nevyjedou na trasu mezi Brno Královo Pole – Brno hl. n. – Vyškov na Moravě – Nezamyslice (u zastavujících spojů) – Kojetín – Hulín a zpět rychlíkové spoje linky R8, a to kvůli mimořádné výluce Správy železniční dopravní cesty (SŽDC). Po celé délce výluky je zajištěna náhradní autobusová doprava.

V období od 19. 3. do 29. 4. bude v úseku Brno – Vyškov – Přerov probíhat nepřetržitá výluka. Všechny vlakové spoje budou nahrazeny v úseku Brno Královo Pole – Brno hl. n. – Vyškov na Moravě – Nezamyslice (u zastavujících spojů) – Kojetín – Hulín a zpět nahrazeny autobusy náhradní autobusové dopravy.

V úseku Hulín – Přerov – Ostrava – Bohumín a zpět jsou pak v provozu vlakové spoje s tím, že mimořádně začínají a končí ve stanici Hulín, kde je zároveň po dobu výluky také umožněn nástup a výstup cestujících.

Zároveň společně v souvislosti s výlukou a zároveň v návaznosti na opatření vyhlášená vládou České republiky a v koordinaci s ministerstvem dopravy se od čtvrtka 19. 3. upravuje rozsah spojů na lince R8.

Během dne nebude v provozu celkem 5 spojů v každém směru. Jedná se o spoje mimo špičku, kdy v dopoledních hodinách a večer pojedou spoje místo hodinového ve dvouhodinových intervalech (detailní jízdní řád je zveřejněn na internetových stránkách dopravce).

Veškeré informace pro cestující jsou zveřejněny také na internetu - zde:


https://www.regiojet.cz/novinky-z-trate/vlaky/vyluka-Kojetin-Prerov.html