21.03.2020, Vlaky Regiojet CZ

Od pondělí 23. 3. RegioJet dále upraví provoz vlakových spojů na trasách Praha - Ostravsko a Praha - Brno a zpět. Vlaky RJ pojedou tak, aby zajistily alespoň základní rozsah spojení pro ty, kdo musí z nějakého důvodu cestovat. Zároveň RegioJet upravuje také rozsah autobusových spojů, které i nadále budou zajišťovat základní spojení jednotlivých měst.

Zájem o cestování se propadl na minimum, jezdí skutečně jenom ti cestující, kteří z nějakého nevyhnutelného důvodu musí. U vlakových spojů se proto snažíme zbývající poptávku po cestování koncentrovat do časů ranní a odpolední špičky - což znamená, že ráno pojede spoj v každém směru a stejně tak odpoledne.

Během víkendové špičky (pátek - pondělí) posílíme vlaky o další pár posilových spojů.

U autobusů pojedou spoje tak, aby také byl zachován základní rozsah spojení mezi jednotlivými městy několikrát denně v obou směrech - rovněž v časech, kdy musí cestovat nejvíce cestujících. Autobusy většinou pojedou v rozsahu 2-5 spojů denně v každém směru.

Všechny spoje budou mít dostatečnou kapacitu tak, aby odvezly všechny cestující, kteří budou potřebovat cestovat. V případě poptávky jsme u vlaků připraveni nasadit posilové vozy a u autobusových spojů posilové autobusy. Pokud by se ukázala naopak potřeba zavedení dalších spojů, jsme připraveni je znovu zavést.

Ve vlakových spojích a také v autobusech garantujeme cestujícím dostatek místa tak, aby se minimalizoval vzájemný kontakt.

Rezervační systém je upraven, aby cestující usazoval tak, že ve vlaku budou mít kolem sebe 2 metry místa (nebo pro skupiny vlastní kupé) a v autobuse pak 1,7 m přes uličku.

Úprava provozu rychlíků na lince R8 Brno - Přerov - Ostrava - Bohumín od úterý 24. 3.

Po dohodě s objednatelem (ministerstvem dopravy) upraví RegioJet také rozsah provozu rychlíků na lince R8 (Brno - Přerov - Ostrava - Bohumín a zpět).  Denně nepojede celkem 8 spojů v každém směru z celkových sedmnácti s tím, že hodinový interval spojů bude zachován v ranní a odpolední špičce; jinak pojedou spoje v dvouhodinovém intervalu. První ranní spoje v obou směrech s odjezdem kolem 5.00 hodiny a poslední dva večerní spoje v obou směrech s odjezdem z Brna a z Bohumína po 19.00 a 20.00 hodině budou zrušeny.
 
Cestující zároveň upozorňujeme na to, že na trase v úseku Brno - Přerov a zpět probíhá výluka a cestující jsou v úseku Brno - Hulín a zpět přepravování autobusy náhradní autobusové dopravy.

Konkrétní časy odjezdů jednotlivých spojů na všech trasách jsou uvedeny v rezervačním systému.