21.04.2020, Vlaky Regiojet CZ

RegioJet spouští předprodej jízdenek na vnitrostátní vlakové spoje na období léta od 14. 6. – 5. 9. 2020. Do předprodeje jde v těchto dnech takřka plný rozsah vnitrostátních vlakových spojů na trasách Praha – Ostravsko a zpět, Praha – Brno -  Břeclav a zpět a také na trase Brno – Ostrava – Bohumín a zpět.

„Dáváme na léto do předprodeje plný rozsah našich vnitrostátních vlakových spojů – včetně plného rozsahu palubních služeb, na které jsou cestující z vlaků RegioJet běžně zvyklí“, říká Ivana Kašická, ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJet a dodává: „Vidíme, že řada lidí si chce už nyní v předprodeji zajistit jízdenky pro své letní cestování zvláště, když mnozí letos dají přednost dovolené v rámci České republiky a poptávka po ní bude podle všeho obrovská“.

RegioJet registruje již nyní zvýšený zájem o cestování – oproti minulému týdnu přibližně o 30 %. Souvisí to s tím, jak postupně ve větší míře začínají fungovat úřady, firmy, či školy a jak se zvyšuje počet těch, kteří mají opět více možností vyřizovat potřebné záležitosti.

Proto má RegioJet plán postupného navyšování počtu spojů a již 3. 5. začne počty spojů na trase, Ostravsko – Praha a zpět postupně  navyšovat, kdy v každém směru mezi Ostravskem a Prahou pojede denně až 6 spojů v každém směru a na trase mezi Prahou a Brnem to budou 4 spoje v každém směru. Od 14. 6. pak již bude vnitrostátní doprava fungovat bez omezení – jízdenky jsou již v prodeji.

RegioJet zároveň ve svých spojích trvale zachová některá hygienická opatření, která v nedávné době zavedl, tak aby cestujícím garantoval nejvyšší možnou bezpečnost přepravy.

Co nejdřívější fungování pravidelné přeshraniční přepravy

Za důležité považuje RegioJet také stanovení časového harmonogramu pro co nejdřívější normalizaci  fungování přeshraniční přepravy do sousedních zemí.

Klíčová je zejména možnost přeshraniční přepravy osob do zemí, jako je zejména Rakousko nebo Slovensko, kde aktuálně není riziko šíření nákazy COVID-19 vyšší než v ČR a fungování pravidelné přeshraniční přepravy osob je do těchto zemí prioritou i pro obchodní a pracovní cestování.

„Například v Rakousku se situace rychle vrací do normálu a pro české dopravce, kteří patří ke středoevropské špičce je obnovení působení na tamním trhu zásadní. Podobně to platí o Slovensku“, dodává Ivana Kašická.