03.07.2020, Vlaky Regiojet CZ

V návaznosti na rozhodnutí vlády Republiky Slovinsko a úpravu podmínek cestování pro občany ČR do této země, přijímá RegioJet následující opatření týkající se prodeje jízdenek na vlak do stanice Lujbljana:

Samotného provozu vlaku a jeho jízdy na trase Praha - Bratislava - Rijeka a zpět se opatření ze strany Slovinska nedotýkají. Vlaky pojedou tak, jak bylo naplánováno - podle platného jízdního řádu.

Změna podmínek se nijak netýká cestujících, kteří jedou do Chorvatska a budou vlakem přes Slovinsko pouze tranzitovat. Zde nejsou žádná omezení a cestující do a z Chorvatska budou cestovat stejně jako doposud. Žádná omezení nejsou také pro cesty z Lublaně do České republiky a dalších destinací. Omezení by se podle dostupných informací také neměla týkat cestujících, kteří si svůj pobyt ve Slovinsku a jízdenku na vlak již zakoupili dříve nebo splňují některou výjimek.

RegioJet aktuálně do vyjasnění situace omezí prodej jízdenek s cílovou stanicí Ljubljana. Přestože se v porovnání s počtem cestujících do Chorvatska jedná o výrazně nižší počet (zatím řádově několik cestujících na každý spoj), je zapotřebí nejprve vyjasnit platnost veškerých změn a postupů tak, abychom mohli prodej jízdenek s cílovou stanicí Lublaň opět co nejdříve obnovit. Cestujícím, kteří si již zakoupili jízdenku do cílové stanice Lublaň, umožníme bezplatnou možnost stornování jízdenky - pokud se rozhodnou z jakéhokoli důvodu změnit své cestovní plány.

RegioJet je v úzkém kontaktu s Velvyslanectvím České republiky v Lublani a také se svým partnerským dopravcem na území Slovinska - Slovinskými železnicemi, s nimiž úzce koordinuje další postup. Informace budeme průběžně aktualizovat. Cestující budeme aktivně informovat SMS zprávou, upravujeme informace také na webových stránkách.